Пролетна супа с киноа и босилеково песто
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша киноа
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1 стрък праз, нарязан на тънки ивици
- 2 средно големи моркова, нарязани на кубчета
- 3 чаени чаши зеленчуков бульон
- 3 чаени чаши вода
- 8 стръка аспержи, нарязани на парчета с големина 2-3 сантиметра
- 1 1/2 чаена чаша листа от къдраво зеле, почистено от жилите и нарязано
- 1 чаена чаша боб от консерва, изплакнат и отцеден
- 1/2 чаена чаша замразена царевица
- 1/2 чаена чаша грах
- 1 чаена чаша листа от босилек, накъсани
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/4 чаена чаша кедрови ядки
- 3 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Сварете киноата според упътването на опаковката, отцедете и заделете настрана.
- Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голяма тенджера на средно силен огън и задушете морковите за 3-4 минути.
- Добавете зеленчуковия бульон и водата и когато сместа заври, намалете силата на котлона.
- Прибавете праза, аспержите, зелето, боба, царевицата и граха. Гответе около 5-7 минути, докато аспержите омекнат.
- Направете песто, като пасирате в блендер босилека, лимоновия сок, кедровите ядки, чесъна и останалия зехтин до гладка смес.
- Добавете сварената киноа и половината песто в супата, разбъркайте и оставете да къкри до желаната консистенция. Добавете вода, ако е необходимо.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и разпределете в купички.
- Поднесете пролетната супа гореща, поръсена с останалото песто и гарнирана с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимка: ancientharvest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Крем супа от броколи и синьо сирене
- Зеленчукова супа с праз и пилешко месо
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Крем супа от броколи и кейл
Коментари към Пролетна супа с киноа и босилеково песто