Провансалска подправка
Необходими продукти:
- по 2 супени лъжици сушени розмарин, чубрица, мащерка, босилек, майорана, магданоз
- по 1 супена лъжица семена фенел, естрагон, риган,
- 1 супена лъжица смлян дафинов лист
- 2 супени лъжици сушена лавандула (цветовете)
Начин на приготвяне:
Смелете розмарина със семената фенел, след което смесете с всички останали подправки. Разбъркайте добре, или след като прехвърлите в плътно затворено бурканче, разклатете енергично, за да се разпределят всички аромати.
Винаги затваряйте плътно след употреба, за да удължите максимално трайността на ароматите.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
ДЖИНДЖИФИЛ НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
ДЖИНДЖИФИЛ НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
ЛИМОНЕНА ТРЕВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
КРЪГЛА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 100 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Чубрица - балканска
- Киселица, Дива ябълка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Домашна италианска подправка
- Индийско орехче, Мускатово орехче
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Провансалска подправка