Провансалска подправка
Необходими продукти:
- по 2 супени лъжици сушени розмарин, чубрица, мащерка, босилек, майорана, магданоз
- по 1 супена лъжица семена фенел, естрагон, риган,
- 1 супена лъжица смлян дафинов лист
- 2 супени лъжици сушена лавандула (цветовете)
Начин на приготвяне:
Смелете розмарина със семената фенел, след което смесете с всички останали подправки. Разбъркайте добре, или след като прехвърлите в плътно затворено бурканче, разклатете енергично, за да се разпределят всички аромати.
Винаги затваряйте плътно след употреба, за да удължите максимално трайността на ароматите.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АТАКАМСКА ДРЕВНА СОЛ 300 г ЗДРАВНИЦА
ДЖИНДЖИФИЛ НА ПРАХ 50 г ЗДРАВНИЦА
СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ В ПАКЕТ 1 кг
КВАДРАТНА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 80 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Калоферче
- Подходящи подправки за морска риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Подходящи подправки за речна риба в зависимост от начина й на приготвяне
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Ким
- Фалопия
- Най-сочната печена пуйка
- Как да заменим различните подправки
Коментари към Провансалска подправка