Провансалска подправка
Необходими продукти:
- по 2 супени лъжици сушени розмарин, чубрица, мащерка, босилек, майорана, магданоз
- по 1 супена лъжица семена фенел, естрагон, риган,
- 1 супена лъжица смлян дафинов лист
- 2 супени лъжици сушена лавандула (цветовете)
Начин на приготвяне:
Смелете розмарина със семената фенел, след което смесете с всички останали подправки. Разбъркайте добре, или след като прехвърлите в плътно затворено бурканче, разклатете енергично, за да се разпределят всички аромати.
Винаги затваряйте плътно след употреба, за да удължите максимално трайността на ароматите.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРАМФИЛ 10 гр. МЕРКУРИЙ
БИОХЕРБА КАНЕЛА КАСИЯ прах 35 г
КОПРИВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
КАФЯВА ТРЪСТИКОВА ЗАХАР 400 г ЗДРАВНИЦА
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКИ КОМПЛЕКТ С ПОДПРАВКИ 19358
МОНДИАЛ КРЕМ ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ДЪРВЕНА КУПА 140 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Киселица, Дива ябълка
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
- Чубрица - балканска
- Превърнете увехналите зелени подправки в ледени кубчета със зехтин
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Домашна италианска подправка
- Как да заменим различните подправки
Коментари към Провансалска подправка