Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Праскови на скара с ром, масло и сладолед

Праскови на скара с ром, масло и сладолед

Праскови на скара с ром, масло и сладолед - изображение

Необходими продукти:

  • 6 праскови
  • 1 супена лъжица масло
  • 1/4 чаена чаша тъмен ром
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • карамелен сладолед за поднасяне на десерта


Начин на приготвяне:

Разрежете плодовете на две части, отстранете костилките.

Разтопете маслото на слаб огън, свалете от котлона, добавете захарта и рома. Бъркайте до разтваряне на кристалчетата.

След това прелейте сладката течност в голяма купа, в която сложете и половинките праскови. Разбъркайте, за да се покрият плодовете с маслената смес.

Подредете ги върху гореща скара с разрязаните части надолу. Нека се пекат около 5 минути, до зачервяване.

Тогава обърнете от другата страна и оставете да се приготвят, докато омекнат и се образува румена коричка.

Междувременно намазвайте с маслената течност.

Десерта поднесете с карамелен сладолед.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноБотаникаЛайфстайл