Праскови на скара с ром, масло и сладолед
Необходими продукти:
- 6 праскови
- 1 супена лъжица масло
- 1/4 чаена чаша тъмен ром
- 2 супени лъжици кафява захар
- карамелен сладолед за поднасяне на десерта
Начин на приготвяне:
Разрежете плодовете на две части, отстранете костилките.
Разтопете маслото на слаб огън, свалете от котлона, добавете захарта и рома. Бъркайте до разтваряне на кристалчетата.
След това прелейте сладката течност в голяма купа, в която сложете и половинките праскови. Разбъркайте, за да се покрият плодовете с маслената смес.
Подредете ги върху гореща скара с разрязаните части надолу. Нека се пекат около 5 минути, до зачервяване.
Тогава обърнете от другата страна и оставете да се приготвят, докато омекнат и се образува румена коричка.
Междувременно намазвайте с маслената течност.
Десерта поднесете с карамелен сладолед.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ПРАСКОВА 30 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ PRIME TEA SET филтър 6 ВИДА * 15
УРИАЖ ТЕРМАЛ КОМПЛЕКТ ХИДРАТИРАЩ БОГАТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл + ХИДРАТИРАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 15 мл
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
ЛИРЕН ИЗГЛАЖДАЩ ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С ЕКСТРАКТ ОТ ГРЕЙПФРУТ 175 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Желиран десерт от извара с праскови
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Праскова
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Желиран крем с чиа и праскови
- Сладки Прасковки
- Сладкиш с праскови и сметанов крем
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки
Коментари към Праскови на скара с ром, масло и сладолед