Праскови на скара с ром, масло и сладолед

Необходими продукти:
- 6 праскови
- 1 супена лъжица масло
- 1/4 чаена чаша тъмен ром
- 2 супени лъжици кафява захар
- карамелен сладолед за поднасяне на десерта
Начин на приготвяне:
Разрежете плодовете на две части, отстранете костилките.
Разтопете маслото на слаб огън, свалете от котлона, добавете захарта и рома. Бъркайте до разтваряне на кристалчетата.
След това прелейте сладката течност в голяма купа, в която сложете и половинките праскови. Разбъркайте, за да се покрият плодовете с маслената смес.
Подредете ги върху гореща скара с разрязаните части надолу. Нека се пекат около 5 минути, до зачервяване.
Тогава обърнете от другата страна и оставете да се приготвят, докато омекнат и се образува румена коричка.
Междувременно намазвайте с маслената течност.
Десерта поднесете с карамелен сладолед.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ ПРАСКОВА 200 мл
ШОКУБУЦУ ДУШ-ПЯНА ПРАСКОВА 450 мл
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!ЛА РИВ ДЕТСКИ ПАРФЮМ ДЕЗОДОРАНТ 44 CATS MILADY 75 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
ПРОЕРЕКТА ШОТ 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Праскова
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Не изхвърляйте костилките на прасковите, те са лек за стомаха
- Желиран крем с чиа и праскови
- Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед
- Десерт с праскови и хрупкави овесени ядки
- Домашно сладко от праскови
Коментари към Праскови на скара с ром, масло и сладолед