Праскови на скара с ром, масло и сладолед

Необходими продукти:
- 6 праскови
- 1 супена лъжица масло
- 1/4 чаена чаша тъмен ром
- 2 супени лъжици кафява захар
- карамелен сладолед за поднасяне на десерта
Начин на приготвяне:
Разрежете плодовете на две части, отстранете костилките.
Разтопете маслото на слаб огън, свалете от котлона, добавете захарта и рома. Бъркайте до разтваряне на кристалчетата.
След това прелейте сладката течност в голяма купа, в която сложете и половинките праскови. Разбъркайте, за да се покрият плодовете с маслената смес.
Подредете ги върху гореща скара с разрязаните части надолу. Нека се пекат около 5 минути, до зачервяване.
Тогава обърнете от другата страна и оставете да се приготвят, докато омекнат и се образува румена коричка.
Междувременно намазвайте с маслената течност.
Десерта поднесете с карамелен сладолед.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ ПРАСКОВА 200 мл
ПАРАЗИТОЛ-121 ТИНКТУРА 50 мл ЕЛИС ХЕРБС
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №21 АНАНАС И ДЖИНДЖИФИЛ 50 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ, ПРАСКОВИ И МАНГО 190 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ FLOWERS AND TEA SPRING 12 ВИДА * 5
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО БОРОВИНКА И ПРАСКОВА 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Защо прасковите са полезни за здравето?
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Праскова
- Домашен конфитюр от праскови
- Желиран десерт от извара с праскови
- Ароматен коктейл с праскови
- Домашно сладко от праскови
- Тест за любителите на праскови: Какво знаете за този вкусен плод?
Коментари към Праскови на скара с ром, масло и сладолед