Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Постни сарми с гъби, просо и зеленчукова запръжка

Постни сарми с гъби, просо и зеленчукова запръжка

от 24 юли 2018г.
Постни сарми с гъби, просо и зеленчукова запръжка - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 10-15 пресни зелеви листа
  • 1 чаена чаша просо
  • 300 грама печурки
  • 2 глави лук
  • 2 моркова
  • няколко скилидки чесън (на вкус)
  • 3 пресни домата, 2 супени лъжици доматено пюре или 1 чаена чаша доматен сок
  • олио, подправки, сол


Начин на приготвяне:

Измийте няколко пъти просото (до прозрачна вода) и го сварете за 20 минути (до готовност).

Отстранете плътната сърцевина на зелевите листа и ги сложете във вода с щипка сол и 0,5-1 чаена лъжица оцет, за да омекнат и да ви бъде лесно и удобно да ги навиете, без да ги скъсате.

Запържете в олио наситнените лук, чесън и моркови, добавете доматеното пюре (сок или настъргани пресни домати) и задушете зеленчуците за още 5-10 минути.

Нарежете гъбите на малки парчета, които запържете в олио на среден огън за 10-15 минути. Смесете ги със свареното просо и зеленчуковата запръжка, подправете.

Слагате от плънката върху зелевите листа и оформете сарми. Подредете ги в тенджера, чието дъно предварително покрийте с две листа прясно зеле. Останалото количество от зеленчуците изсипете върху сармите.

Налейте малко вода или използвайте част от течността, в която сварихте листата по-рано. Количеството трябва да бъде толкова, колкото да се покрият сармите.

Поставете тенджерата върху котлона, включен на средна температура, оставете ястието да се задушава в продължение на 20 минути. Когато бъде готово, може да украсите с накълцан магданоз и да поднесете със заквасена сметана или любим подходящ сос.

сарми

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: idealina.ru

Още по темата:
  • Мусака с кайма, ориз и лозови листа Мусака с кайма, ориз и лозови листа
  • Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
  • Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма
  • Риба в зелеви листа (рибени сарми) Риба в зелеви листа (рибени сарми)
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Постни сарми с гъби, просо и зеленчукова запръжка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Постни сарми с гъби, просо и зеленчукова запръжка
    www.framar.bg 
    на 08 July 2025 в 16:47
    Коментирайте "Постни сарми с гъби, просо и зеленчукова запръжка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Ливаден пачи крак
  • Свинско с гъби в сметана
  • Мусака с кайма, ориз и лозови листа
  • Пържени гъби със сметана и лук
  • Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
  • Зимна припънка, Зимненка
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
  • Двуспорова печурка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2113 дни, 1 час и 1 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2226 дни, 5 часа и 11 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 4 дни, 4 часа и 48 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 11 дни, 58 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 12 дни, 17 часа и 39 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 25 дни, 31 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АЛЕРТЕСИН филмирани таблетки 10 мг * 7

ТРИГРИМ таблетки 10 мг * 30

МОЛУТРЕКС РАЗТВОР НА 5% КАЛИЕВА ОСНОВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА МОЛУСКИ - ПЕРЛОВИДНИ ЛЕЗИИ ПО КОЖАТА флакон 3 мл

ЕСПИРО таблетки 50 мг * 30

ЛИНЕФОР капсули 75 мг * 14

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 16:10:21

ХОЛУДЕКСАН капсули 300 мг * 100 WORLD MEDICINE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 16:09:55

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: Габи от 08 юли 2025г. в 15:40:29

ХОЛУДЕКСАН капсули 300 мг * 100 WORLD MEDICINE

Коментар на: Ели Карагеоргиева от 08 юли 2025г. в 15:32:13

САМБУКОЛ ИМУНО ФОРТЕ + ВИТАМИН C + ЦИНК С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН БЪЗ сироп 120 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 14:58:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival