Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу

Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу

Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу - изображение

Тази нежна супа с кремообразна текстура и деликатен аромат на кокосово ще се превърне в идеалната лека вечеря. А в комбинация с препечен хляб ястието става още по-неустоимо.

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 2 глави лук
  • 1/2 чаена лъжица готварска сол
  • 4 скилидки чесън
  • 1 голям карфиол
  • 4 1/2 чаена чаша зеленчуков бульон
  • 1/2 чаена лъжичка кориандър
  • 1/2 чаена лъжичка куркума
  • 1/2 чаена лъжичка кимион
  • 1 чаена чаша кокосово мляко
  • 1/4 чаена чаша печено кашу
  • 1/4 чаена чаша листенца магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голяма тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете заедно с 1/4 чаена лъжичка сол, докато омекне и стане прозрачен. Намалете топлината и добавете смачкани скилидки чесън, гответе още 2 минути. Карфиола разделете на розички и го сложете в тенджерата, залейте с бульона. Подправете с кориандъра, куркумата и кимиона, посолете с останалата сол. Изчакайте да заври на висока температура, след което намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути, докато карфиолът омекне.

Пюрирайте супата с пасатор или в каната на блендер, докато получите гладка смес. След това пресипете отново в тенджерата. Изсипете кокосовото масло в супата и я загрейте, за да се получи еднородна консистенция. Добавете сол и черен пипер. Сервирайте в купички, гарнирайте с печеното кашу, няколко листенца магданоз и полейте със зехтин.

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника