Портокалово брауни с орехи

Необходими продукти:
1 портокал
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша орехови ядки
2/3 чаена чаша кафява захар
110 грама масло
2 яйца
50 грама млечен шоколад
10 грама набухвател
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 190 градуса. Изберете 12 половинки орехови ядки и ги отделете, а останалите счукайте. Настържете портокаловата кора на ситно ренде и изцедете сока на плода. Вземете голяма тенджера и в нея смесете 100 грама от маслото със захарта и сложете съда на бавен огън. Налейте портокаловия сок и затоплете, докато захарта се разтопи. Начупете шоколада на малки парчета. Смесете бакпулвера с брашното, добавете счуканите орехи, шоколада, портокаловата кора, яйцата, солта и разбъркайте всичко. В получената смес налейте разтопеното масло със захарта. Разбъркайте.
Застелете подходяща тава с хартия за печене, намажете с останалото масло и изсипете тестото, заравнете повърхността и отгоре подредете отделените цели орехови ядки. Изпечете сладкиша в загрятата фурна за около 20 - 25 минути. Много е важно да не придържите десерта, защото вътрешността трябва да остане мека и сочна.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЧИСТА КРЪВ 100 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехи - ползи и вреди
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Кокосов десерт с ванилов сладолед и портокал
- Черен орех
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Див портокал помага при болки в ставите
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
Коментари към Портокалово брауни с орехи