Понички с мед

Необходими продукти:
брашно 3 чаши
яйца - 4
сода - 1 ч. л.
кисело мляко - 1 чаша
захар - 3-4 с. л.
ванилова захар - 1 пакетче
мед
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него прибавете содата, солта, ваниловата захар, захарта на пясък и яйцата. Смесете киселото мляко с около 2 чаши брашно, ако сместа е много течна - добавете още (например 1 чаша). Оставете да престои няколко минути на стайна температура. Консистенцията трябва да бъде относително гъста, но не прекалено, т. е. да се плъзга по лъжицата, но не да се стича по нея.
Нагорещете олио в тенджера и намалете малко котлона, после с помощта на чаена лъжичка оформяйте късчета от тестото и пускайте в горещата мазнина. Пържете колкото е необходимо. След това, затоплете мед с няколко лъжици вода в малък тиган, добавете подправки на вкус (канела, например) и разбъркайте. Залейте поничките с меда и ги оставете да изстинат мъничко. Сервирайте с чай!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП 1 ОРГАНИЧНО МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА 600 г
ЦИНК ХЕЛАТ 15 мг С МЕД ВЕГАН таблетки * 120 HOLLAND & BARRETT
ЦАРСКИ БИЛКИ ЗА ИДЕАЛНА ФИГУРА 250 мл
ЧАЙ ЛОЙД ФИЛТЪР РОЙБОС СЕНС МЕД & ВАНИЛИЯ * 20
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
ВИНОЦЕТИ БИО ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ - БАЛАНС С МЕД И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Манука
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Тутманик
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Апитерапия - лечебната сила на меда
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Отслабване с мед и канела
Коментари към Понички с мед