Понички с мед

Необходими продукти:
брашно 3 чаши
яйца - 4
сода - 1 ч. л.
кисело мляко - 1 чаша
захар - 3-4 с. л.
ванилова захар - 1 пакетче
мед
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него прибавете содата, солта, ваниловата захар, захарта на пясък и яйцата. Смесете киселото мляко с около 2 чаши брашно, ако сместа е много течна - добавете още (например 1 чаша). Оставете да престои няколко минути на стайна температура. Консистенцията трябва да бъде относително гъста, но не прекалено, т. е. да се плъзга по лъжицата, но не да се стича по нея.
Нагорещете олио в тенджера и намалете малко котлона, после с помощта на чаена лъжичка оформяйте късчета от тестото и пускайте в горещата мазнина. Пържете колкото е необходимо. След това, затоплете мед с няколко лъжици вода в малък тиган, добавете подправки на вкус (канела, например) и разбъркайте. Залейте поничките с меда и ги оставете да изстинат мъничко. Сервирайте с чай!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл.
АЛОЕ АРБОРЕСЦЕНС сок 500 мл IL PUCINO
ОРТОМОЛ АМД ЕКСТРА * 120 дневни дози
ПЮРОЛИГО МАНГАН И МЕД йонизиран разтвор 500 мл
АБЕЛИЕ САПУН С МЕД И ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ 100 г
БОНИТА МЕД И ЛИМОН пастили * 24
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Пилешко филе с мед и горчица
- Манука
- Бързо отслабване с лимонова напитка с черен пипер и мед
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Коктейл от пъпеш с мед и джинджифил
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Понички с мед