Полента с надница и фенел
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 400 грама фенел, нарязан на ситно
- 1 чаена лъжица семена фенел
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 400 грама наденица - сурова
- 1 супена лъжица горчица - пълнозърнеста
- 250 милилитра пилешки бульон
- 4 супени лъжици крема сирене
- 200 грама полента
- 50 грама крем фрайче или заквасена сметана
- 2 супени лъжици копър
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и изпържете фенела, заедно със семената, чесъна и лютия пипер. След 10-12 минути добавете малко вода.
Вътрешността на надениците изстискайте в сместа и разбъркайте, да я раздробите. Добавете горчицата и изпържете до готовност.
Сипете бульона и сиренето, разбъркайте, за да се разтвори, варете 10 минути докато сосът се сгъсти.
Полентата залейте с 800 милилита гореща вода. Когато абсорбира течността прибавете заквасената сметана и подправете.
Сервирайте полентата в две купи, отгоре поставете от фенела и надницата.
Източник:
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Полента със сушени домати и розмарин
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Полента с домати, моцарела и маслини
- Пица с блат от качамак и плънка от бекон, лук и сирене
- Мини запеканки от качамак
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Качамак с пармезан и пипер
- Мини хапки от полента с тиква
- Пица с блат от качамак и плънка от гъби
- Питки от качамак с яйце
Коментари към Полента с надница и фенел