Плодово-шоколадов чийзкейк с кафе, мед и ликьор (без печене)
Необходими продукти:
- 200 грама заквасена сметана с масленост 10%
- 350 грама обезмаслена извара
- 70 грама натурален мед
- 200 грама ябълково пюре
- 200 грама ръжени сухари
- 60 милилитра ликьор по избор
- пакетче ванилия (2 грама)
- 125 грама черен шоколад
- 40 грама смляно натурално кафе
- 2 грама канела
Начин на приготвяне:
Разбийте ябълковото пюре с меда, добавете счуканите сухари (може да използвате галета), сложете по щипка от ванилията и канелата, разбъркайте.
Застелете дъното на подходяща форма с пергамент, върху който разпределете сместа и я пресовайте. Приберете в хладилника. Първият слой от десерта е готов.
С помощта на блендер разбийте изварата със заквасената сметана, настъргания шоколад, ликьора, смляното кафе, по една щипка ванилия и канела.
Получената гъста маса разпределете върху ябълково-ръжената основа и отново върнете в хладилника.
След два часа чийзкейкът е готов за консумация.
Може да го поднесете с настърган или течен шоколад, също да украсите с ментови листенца.
Добър апетит!
Снимка: vkusnovsem.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ШОКОЛАД И ЧЕРЕША snk80-104
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ЛИНДА РЕН ДИЕТ СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН С ВКУС НА ШОКОЛАД 500 г 037739
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Шоколадът понижава риска от диабет
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Шоколадов крамбъл кейк
Коментари към Плодово-шоколадов чийзкейк с кафе, мед и ликьор (без печене)