Плодово-шоколадов чийзкейк с кафе, мед и ликьор (без печене)

Необходими продукти:
- 200 грама заквасена сметана с масленост 10%
- 350 грама обезмаслена извара
- 70 грама натурален мед
- 200 грама ябълково пюре
- 200 грама ръжени сухари
- 60 милилитра ликьор по избор
- пакетче ванилия (2 грама)
- 125 грама черен шоколад
- 40 грама смляно натурално кафе
- 2 грама канела
Начин на приготвяне:
Разбийте ябълковото пюре с меда, добавете счуканите сухари (може да използвате галета), сложете по щипка от ванилията и канелата, разбъркайте.
Застелете дъното на подходяща форма с пергамент, върху който разпределете сместа и я пресовайте. Приберете в хладилника. Първият слой от десерта е готов.
С помощта на блендер разбийте изварата със заквасената сметана, настъргания шоколад, ликьора, смляното кафе, по една щипка ванилия и канела.
Получената гъста маса разпределете върху ябълково-ръжената основа и отново върнете в хладилника.
След два часа чийзкейкът е готов за консумация.
Може да го поднесете с настърган или течен шоколад, също да украсите с ментови листенца.
Добър апетит!
Снимка: vkusnovsem.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Студено мляко с шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Ябълков чийзкейк с орехи и канела
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт от извара с шоколадов пълнеж и овесени ядки
- Десерт от извара с банани и шоколад
Коментари към Плодово-шоколадов чийзкейк с кафе, мед и ликьор (без печене)