Плодово-шоколадов чийзкейк с кафе, мед и ликьор (без печене)
Необходими продукти:
- 200 грама заквасена сметана с масленост 10%
- 350 грама обезмаслена извара
- 70 грама натурален мед
- 200 грама ябълково пюре
- 200 грама ръжени сухари
- 60 милилитра ликьор по избор
- пакетче ванилия (2 грама)
- 125 грама черен шоколад
- 40 грама смляно натурално кафе
- 2 грама канела
Начин на приготвяне:
Разбийте ябълковото пюре с меда, добавете счуканите сухари (може да използвате галета), сложете по щипка от ванилията и канелата, разбъркайте.
Застелете дъното на подходяща форма с пергамент, върху който разпределете сместа и я пресовайте. Приберете в хладилника. Първият слой от десерта е готов.
С помощта на блендер разбийте изварата със заквасената сметана, настъргания шоколад, ликьора, смляното кафе, по една щипка ванилия и канела.
Получената гъста маса разпределете върху ябълково-ръжената основа и отново върнете в хладилника.
След два часа чийзкейкът е готов за консумация.
Може да го поднесете с настърган или течен шоколад, също да украсите с ментови листенца.
Добър апетит!
Снимка: vkusnovsem.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Студено мляко с шоколад
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Чийзкейк в чашка
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
Коментари към Плодово-шоколадов чийзкейк с кафе, мед и ликьор (без печене)