Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Плодови бонбони с шоколад

Плодови бонбони с шоколад

Плодови бонбони с шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама плодово пюре (плодове по ваш избор)
  • 300 грама захар
  • 60 грама глюкоза сироп
  • 8 грама пектин
  • 2 чаени лъжици лимонов сок

За шоколадовата глазура (крем Ганаш):

  • 80 грама плодово пюре
  • 140 грама черен шоколад
  • 100 грама млечен шоколад
  • 40 грама масло

 

Начин на приготвяне:

Смесете пектина с 2 супени лъжици захар, добавете плодовото пюре и затоплете.

След това налейте глюкозата в сместа, изсипете останалата захар и нека комбинацията се вари, като разбърквате. Щом се сгорещи до 108 градуса, налейте лимоновия сок. Изсипете във форма и оставете за един ден.

Направете шоколадовия крем, като разтопите заедно двата вида шоколад и ги смесите с топлото плодово пюре. Добавете маслото и разбийте с блендер.

Изсипете върху плодовата основа и щом покритието стегне, нарежете под формата на бонбони.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookpad.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимки