Плодови бонбони с шоколад
Необходими продукти:
- 300 грама плодово пюре (плодове по ваш избор)
- 300 грама захар
- 60 грама глюкоза сироп
- 8 грама пектин
- 2 чаени лъжици лимонов сок
За шоколадовата глазура (крем Ганаш):
- 80 грама плодово пюре
- 140 грама черен шоколад
- 100 грама млечен шоколад
- 40 грама масло
Начин на приготвяне:
Смесете пектина с 2 супени лъжици захар, добавете плодовото пюре и затоплете.
След това налейте глюкозата в сместа, изсипете останалата захар и нека комбинацията се вари, като разбърквате. Щом се сгорещи до 108 градуса, налейте лимоновия сок. Изсипете във форма и оставете за един ден.
Направете шоколадовия крем, като разтопите заедно двата вида шоколад и ги смесите с топлото плодово пюре. Добавете маслото и разбийте с блендер.
Изсипете върху плодовата основа и щом покритието стегне, нарежете под формата на бонбони.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookpad.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Домашни шоколадови бонбони
- Бонбони орео с шоколад
- Орехови бонбони с тахан и канела
- Домашни шоколадови бонбони с пълнеж от крема сирене и Бейлис
- Шоколадов сладкиш с бонбони
- Твърди карамелени бонбони
- Бонбони от киви с кокос и мед
- Здравословни бонбони от фурми и сушени кайсии
- Здрави и красиви с Деси: Сурови кокоски с цял покълнал бадем
Коментари към Плодови бонбони с шоколад