Плодовете и зеленчуците са по-полезни в замразен вид
Всички ние знаем, че плодовете и зеленчуците са най-полезни за организма, когато се приемат без каквато и да било термична или друга кулинарна обработка. Схващането обаче се разбива от британски учени, според които това невинаги е така. Проведено е изследване, което показва, че плодовете и зеленчуците са по-полезни в замразен вид, отколкото пресни, защото в тях се съдържат повече витамини и хранителни вещества. Освен това, трябва да споменем и антиоксидантите, предпазващи от развитието на ракови заболявания: лутеин, витамин С, бета-каротин, антоцианин.
На практика, всички замразени плодове и зеленчуци са показали по-високо съдържание на полезни микроелементи, в сравнение със същите продукти в сурово състояние. Например, в замразените моркови се оказва, че има три пъти повече лутеин и бета-каротин, отколкото в пресните. При броколите учените установяват високо ниво на витамин С и на бета-каратин.
В действителност, свежестта на зеленчуците може да бъде измамна, ако са закупени от супермаркета. Напълно възможно е те да се съхраняват дълго време в складовете, губейки ценните си свойства.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
УИ БЕЙБИ ЦЕДКА ЗА ПЛОДОВЕ 207
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Студен компрес или пакет с лед
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Полезни свойства на цинк
- Кактус
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
Коментари към Плодовете и зеленчуците са по-полезни в замразен вид