Плодовете и зеленчуците са по-полезни в замразен вид

Всички ние знаем, че плодовете и зеленчуците са най-полезни за организма, когато се приемат без каквато и да било термична или друга кулинарна обработка. Схващането обаче се разбива от британски учени, според които това невинаги е така. Проведено е изследване, което показва, че плодовете и зеленчуците са по-полезни в замразен вид, отколкото пресни, защото в тях се съдържат повече витамини и хранителни вещества. Освен това, трябва да споменем и антиоксидантите, предпазващи от развитието на ракови заболявания: лутеин, витамин С, бета-каротин, антоцианин.
На практика, всички замразени плодове и зеленчуци са показали по-високо съдържание на полезни микроелементи, в сравнение със същите продукти в сурово състояние. Например, в замразените моркови се оказва, че има три пъти повече лутеин и бета-каротин, отколкото в пресните. При броколите учените установяват високо ниво на витамин С и на бета-каратин.
В действителност, свежестта на зеленчуците може да бъде измамна, ако са закупени от супермаркета. Напълно възможно е те да се съхраняват дълго време в складовете, губейки ценните си свойства.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ЕКО БАЛАНС ВИТАМИНИ 39 ПЛОДОВЕ / ЗЕЛЕНЧУЦИ таблетки * 60
МИКО ВЕДЖИ прах 400 гр. DXN
Безплатна доставка за България!БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Не използвайте тигана, ако незалепващото му покритие е надраскано
- Студен компрес или пакет с лед
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Дюля
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- Полезни свойства на цинк
Коментари към Плодовете и зеленчуците са по-полезни в замразен вид