Пияно пиле с лук

Необходими продукти:
1 пиле около 1,2 килограма
2 големи глави лук
200 милилитра сухо бяло вино
олио
подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на порции и запържете в тиган с нагорещено олио.
Лука нарежете на кръгчета и го изпържете отделно до златисто. След това налейте виното и задушете за няколко
минути.
Подредете месото плътно в дълбока тава, поръсете с подправки по избор и на вкус. Върху него разпределете лука с виното и налейте малко вода (около 1 чаена чаша).
Поставете ястието във фурната на средна температура и нека се приготвя в продължение на около час.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКА ЪПГРЕЙП АНТИЦЕЛУЛИТЕН ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ БЯЛО ГРОЗДЕ И КОФЕИН 180 мл.
ЕКВИЛИБРА ВОДОРАСЛИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ таблетки * 75
АВЕН КОЛД КРЕМ 40 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ПЕРФЕКТНА ФОРМА * 20 бр. БИОПРОГРАМА
ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА ПЛЮС капсули * 50 РАМКОФАРМ
ЛИГНИН БЯЛ 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Класическа испанска сангрия
- Пилешки дробчета с лук
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
Коментари към Пияно пиле с лук