Десерт "Пияна вишна"
Необходими продукти:
500 грама вишни без костилки
200 грама захар на пясък
100 грама желе от касис
1 портокал
500 милилитра силно червено вино
200 грама пълномаслена бита сметана
Начин на приготвяне:
Свалете кората на портокала, обелвайки я на тънки ивици и я сложете да се вари във вода около 3 минути.
Изсипете вишните и захарта в меден съд, прибавете желето от касис, портокаловата кора и залейте всичко с виното. Сложете на среден огън и веднага след като виното заври, намалете температурата до минимум. Десертът се приготвя на най-ниската температура в продължение на около половин час. След това трябва да охладите вишните и сока.
Разпределете десерта в подходящи чаши или купички, украсете с бита сметана. Поднесете задължително студен (нека престои 2 часа в хладилник преди това).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
ВИНО БАРБЕРА ДАСТИ ЧЕРВЕНО 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Мандраке, Мандрагора
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- Ябълков сладкиш с грис
- Вина и сирена - кое с какво?
- Силата на червеното вино
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Червено френско грозде, Касис
- Японска вишна, Сакура
Коментари към Десерт "Пияна вишна"