Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пица с три вида гъби, кашкавал и лук

Пица с три вида гъби, кашкавал и лук

Пица с три вида гъби, кашкавал и лук - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 250 грама брашно
  • 20 грама прясна мая
  • 125 милилитра топла вода
  • 1 супена лъжица зехтин

За пълнежа:

  • 200 грама пачи крак
  • 200 грама бели гъби
  • 200 грама печурки
  • 4 глави лук шалот
  • 100 грама масло
  • 1-2 скилидки чесън
  • по 3 супени лъжици нарязани магданоз и пера зелен лук
  • 100 грама кашкавал
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Сложете малко сол в брашното, което изсипете върху плота. Направете вдлъбнатина в центъра и в нея натрошете маята.

Налейте топлата вода, зехтина и разтворете маята в тях, след което засипете с брашно.

Оставете така за 10 минути и замесете тесто. Придайте му форма на топка, покрийте с кърпа и изчакайте да втаса около час, поставяйки го на топло място.

Междувременно направете плънката.

Ако използвате замразени гъби, първо ги размразете. Изплакнете, подсушете, нарежете на парченца.

Лука обелете, задушете го маслото и тогава добавете гъбите при него. Пържете до готовност.

Овкусете с намачкания чесън, нарязаните зелен лук и магданоз, сол, черен пипер и разбъркайте.

Разточете тестото, придавайки му кръгла форма с диаметър около 30 сантиметра.

Поставете го в тава, която сте намазнили преди това, покрийте и стените на формата с тестото.

Разпределете плънката върху основата, поръсете с настърган кашкавал и поставете във фурната при 220 градуса за 20 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЛайфстайлХрани и ястияСнимкиНовиниСъставкиБотаникаПроизводителиДиетиЗдравни съветиАлтернативна медицинаКлинични пътекиИстория