Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал

Необходими продукти:
2 питки лаваш
200 грама кашкавал
кетчуп или доматен сос за намазване на основата
малко майонеза за намазване на тестото
300 грама гъби
пилешко или колбас по ваш избор
Начин на приготвяне:
Сложете едната питка лаваш в подмазана с олио тава, покрийте с тънък слой майонеза, разпределете част от настъргания кашкавал и върху него поставете втория лист тесто. Притиснете леко, за да може двата пласта да се слепят.
Основата е готова, заемете се с плънката за пицата.
Измийте гъбите, нарежете ги на парчета и изпържете до изпарявяне на течността.
Намажете обилно основата с доматен сос, кетчуп или сами си пригответе предпочитан сос. Тогава разпределете изпържените гъби и парченца пилешко месо/колбас по ваш избор и на вкус.
Покрийте с останалия настърган кашкавал и изпечете в предварително загрята до 200-220 градуса фурна за около 10-15 минути.
Добър апетит!
Снимка: recipe.nur.kz
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как да използваме плоча за пица
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Мини пици от багета с кашкавал, чушки и маслини
- Бърза пица на тиган
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Бързо тесто за пица с мед
Коментари към Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал