Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал

Необходими продукти:
2 питки лаваш
200 грама кашкавал
кетчуп или доматен сос за намазване на основата
малко майонеза за намазване на тестото
300 грама гъби
пилешко или колбас по ваш избор
Начин на приготвяне:
Сложете едната питка лаваш в подмазана с олио тава, покрийте с тънък слой майонеза, разпределете част от настъргания кашкавал и върху него поставете втория лист тесто. Притиснете леко, за да може двата пласта да се слепят.
Основата е готова, заемете се с плънката за пицата.
Измийте гъбите, нарежете ги на парчета и изпържете до изпарявяне на течността.
Намажете обилно основата с доматен сос, кетчуп или сами си пригответе предпочитан сос. Тогава разпределете изпържените гъби и парченца пилешко месо/колбас по ваш избор и на вкус.
Покрийте с останалия настърган кашкавал и изпечете в предварително загрята до 200-220 градуса фурна за около 10-15 минути.
Добър апетит!
Снимка: recipe.nur.kz
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как да използваме плоча за пица
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Бърза пица на тиган
- Бърза пица без месене
- Пица-палачинка
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Джоб пица с кори за лазаня
- Здравословна черна пица
Коментари към Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал