Пица-брускети
Когато се комбинират любимите брускети и още по-любимата пица, резултатът няма как да не е зашеметяващ. Пригответе си пица върху филийка, която може да поднесете както за закуска, така и за предястие.
Необходими продукти:
- 1 багета (франзела)
- 4 супени лъжици доматено пюре
- 180 грама доматен сос
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици нарязан на ситно босилек
- 1 малка глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 80 грама колбас чоризо, нарязан
- 150 грама моцарела, нарязана на филийки
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Нарежете хляба на 4 части, а след това разполовете по дължина, за да получите общо 8 резенчета.
Смесете доматените сос и пюре, добавете чесъна, босилек и с получената смес намажете хляба.
Отгоре сложете резенчета лук, чоризо, чушка и моцарела.
Печете за около 12 минути, докато станат хрупкави брускетите, а плънката им се запече.
Подправете с черен пипер и украсете със свежи листа босилек.
Хапвайте възможно най-скоро, топли са най-вкусни.
Източник:
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Брускети с масло и печен чесън
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с домати, лук и сирена
- Хрупкави брускети с масло, чесън и розмарин
- Брускети с рикота и гъби
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с боровинки и козе сирене
- Печени брускети с чубрица и маслини
Коментари към Пица-брускети