Брускети със смокини
Необходими продукти:
- 6 смокини
- 1 чаена лъжица балсамов оцет
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1/4 чаена лъжица сол
- 12 филии франзела, нарязани по диагонал
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса.
Изплакнете смокините и ги подсушете. Почистете ги и ги нарежете на четвъртинки.
Овкусете ги с балсамовия оцет, пипера и солта. Оставете да престоят в тази марината от 15 минути до 1 час.
Междувременно изпечете брускетите: намазнете филийките франзела със зехтин и ги запечете за 7-8 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Върху всяка сложете от смокините. По желание може да добавите натрошено козе или синьо сирене. Накрая полейте с малко от маринатата, останала в съда със смокини.
Поднесете като предястие с различни сирена и бяло вино.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
- Пица-брускети
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с крема, каперси и пушена сьомга
- Брускети с аншоа и ванилово масло
- Брускети със сирене бри, рукола и репички
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с гъби, мащерка и чесън
- Брускета с намачкан нахут и домати
Коментари към Брускети със смокини