Питки с шоколад, маскарпоне и канела

Необходими продукти:
- 200 милилитра прясно краве мляко
- 11 грама суха мая
- 1 чаена лъжица сол
- 2 яйца
- 250 грама масло
- 700-750 грама брашно
- 100 грама захар обикновена
- 200 грама тръстикова захар
- 1 ванилия
- 4 супени лъжици канела
- 200 грама пудра захар
- 50 грама маскарпоне
- 30 грама млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете до еднородност прясното мляко, маята, 100 грама от кристалната захар, 70 грама от маслото и сложете ванилията.
В отделен съд изсипете брашното и подсолете. Замесете тесто от тези продукти, което оставете на топло място за около час (между 40 и 60 минути).
След това разточете пласт с размери 40 х 60 сантиметра, намажете го с 60 грама масло.
Смесете канелата със захарта.
Поръсете тестото и навийте руло (плътно).
Нарежете го на парчета с приблизителна ширина 2,5-3 сантиметра.
Подредете ги в тава (върху лист пергаментна хартия).
Изпечете за 35-40 минути при 180 градуса.
Глазурата направете, смесвайки до еднородност маскарпонето с пудрата захар и 120 грама от маслото.
С вкусния крем полейте вече готовите питки, следва разтопения шоколад.
Поднесете ги веднага, докато са топли.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА