Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Питка с плънка

Питка с плънка

от 19 апр 2013г.
Питка с плънка - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

500 грама брашно

1 яйце и 4 жълтъка (за тестото)

75-90 грама захар (ако питката няма да бъде сладка, захарта трябва да е 2 пъти по-малко)

150 грама размекнато масло

7 грама суха мая

100 мл прясно мляко

щипка сол

1 яйце за намазване

сусам за поръсване (по желание)

За плънката: шоколад, мармалад, сладко, кайма, шунка, сирене, кашкавал - изборът е ваш.

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и смесете със солта. Затоплете половината от млякото и разтворете в него маята. Изсипете я в брашното, добавете яйцето, жълтъците, маслото и останалото мляко. Замесете меко еластично тесто (ако е необходимо, добавете още малко брашно или топло мляко). Оставете тестото на топло място за 1 час (за това време то трябва да увеличи двойно обема си). Накъсайте го на малки топки, сплесквайки с ръце, оформете като палачинки и във всяка от тях сложете предпочитаната плънка (примерно по 1 ч. л.). Затворете всички краища към средата на палачинките и оформете кръгли питки. Подредете ги в тава, подмазана с масло с "шева" надолу.

Нека постоят 30-40 минути, за да втасат (трябва да се увеличат двойно). След това намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. Изпечете при 200 градуса, докато се зачервят (около 20-25 минути). 

Добър апетит!

Още по темата:
  • Ябълкова пита с тесто от извара Ябълкова пита с тесто от извара
  • Ванилова пясъчна пита с крема сирене Ванилова пясъчна пита с крема сирене
  • Пита с шунка, кашкавал и лук Пита с шунка, кашкавал и лук
  • Профитероли Профитероли
1.0/5 1 оценка

Коментари към Питка с плънка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Питка с плънка
    www.framar.bg 
    на 17 November 2025 в 04:30
    Коментирайте "Питка с плънка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Тутманик
  • Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
  • Рулца от тортила питка с апетитка
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Пълнен праз с кайма (2 варианта)
  • Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
  • Овесени питки с кисело мляко
  • Усукана сладка питка с течен шоколад
  • Бързи питки без месене
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
РетинобластомРетинобластом

Ретинобластом

от 16 ное 2025г.Прочети повече
ЛипосаркомЛипосарком

Липосарком

от 14 ное 2025г.Прочети повече
Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

Високоспециализирана операция на голяма бъбречна киста в МБАЛ „Княгиня Клементина“

от 14 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 16 дни, 17 часа и 27 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 26 дни, 13 часа и 40 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ПОРТОКАЛ И МЕД таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 40

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЛИМОН таблетки за смучене 3 мг * 20

ТАНТУМ ВЕРДЕ С ВКУС НА ЕВКАЛИПТ таблетки за смучене 3 мг * 20

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 18:18:58

ДОКСИЦИКЛИН диспергиращи таблетки 100 мг * 20 СТАДА

Коментар на: Десислава Младенова от 14 ное 2025г. в 17:37:56

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:45:01

АЗАКС таблетки 500 мг * 3 НОБЕЛ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 14 ное 2025г. в 16:44:21

ЛАКТОФЛОР BIO PLUS капсули * 60

Коментар на: Алекс от 14 ное 2025г. в 16:42:37
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival