Пиле фрикасе с гъби и печени картофи
Необходими продукти (1 порция):
100 грама пилешко филе
30 грама гъби
30 грама брашно
1 супена лъжица ситно нарязан лук
3 супени лъжици готварска сметана за месото + същото количество за гарнитурата
2 чаени лъжици олио
130 грама картофи
1 супена лъжица настърган кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
мъничко сос Уорчестър
кисела краставичка и няколко мариновани чери домата за гарнитура
магданоз или други зелени подправки за поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте под течаща вода гъбите и зеленчуците, картофите сварете, а месото нарежете на малки кубчета.
Гъбите нарежете на плочки, лука - на ситно, картофите - на кръгчета с дебелина около 5 милиметра.
Подправете месото със сол и смлян черен пипер, поръсете с брашното и разбъркайте старателно, за да се покрият всички парченца.
Изпържете пилешкото от всички страни до почти пълна готовност, след това към него прибавете гъбите и лука. Нека всичко се приготвя до пълна готовност на месото.
Тогава налейте сметаната, соса и изчакайте сместа да се сгъсти малко.
Картофите изпечете в тиган, в който налейте част от сметаната, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
След това поръсете с настърган кашкавал и запечете във фурната при температура от 180 градуса за 15 минути.
Извадете ги в чиния, сложете фрикасето и декорирайте с парченца кисели краставички и мариновани домати.
Поръсете ястието с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: cookinglife.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пиле фрикасе с гъби, лук и сметана
- Пиле фрикасе с гъби и зеленчуци
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Чеснови макарони фрикасе с песто от кейл и магданоз
- Пиле фрикасе по стара рецепта
- Печено пиле фрикасе с гъби
- Заешко фрикасе с гъби, бяло вино и лук
- Фрикасе с пилешко месо, праз и лимонов сок
Коментари към Пиле фрикасе с гъби и печени картофи