Пилешко филе с плънка от сирене
Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
125 грама сирене
200 милилитра сметана (с масленост 20%)
1 малка връзка копър
1 малка връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте филето и направете дълбок "джоб" с помощта на остър и тънък нож.
Намачкайте сиренето с вилица, към него добавете нарязаните на ситно копър и магданоз.
С получената смес напълнете "джоба".
"Затворете" го с помощта на клечка за зъби.
Запържете филето от двете страни, докато се образува златиста коричка, след което налейте сметаната, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 10 - 15 минути (или до готовност).
Може да поднесете пълненото филе и топло, и студено.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Руладини с бекон на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Пилешко филе с плънка от сирене