Пилешко филе с лайм и чесън
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди с кожата
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- 1 чушка халапеньо, почистена от семките и нарязана на ситно
- 1 чаена лъжичка пресен магданоз, нарязан на ситно
- 2 скилидки чесън, настъргани
- 1 голям лайм
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Нарежете половината лайм на тънки филийки, а останалата половина изцедете.
- В голяма купа смесете зехтина, чилито, чушката, магданоза, чесъна и лимоновия сок. Подправете със сол и разбъркайте.
- Добавете пилешките гърди, разбъркайте и ги оставете да се мариноват в продължение на 15 минути.
- Прехвърлете ги в тавичка, поръсете с маринатата и разпределете резените лайм.
- Печете за около 60-75 минути, в зависимост от дебелината на месото.
- Поднесете пилешките филета топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимка: willcookforsmiles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КРЕМ С ЛЕЧЕБНА КАЛ, ЧИЛИ И ЕВКАЛИПТ 250 мл VOM PULLACH HOF
ПЮРВИТАЛ НОРМА ДЖЕСТ капсули * 60
ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС ГЛАНЦ ЗА УГОЛЕМЯВАНЕ НА УСТНИ С ЧИЛИ OH! MY LIPS LIP MAXIMIZER 4,5 мл
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ХЕРБАМЕДИКУС ЗАГРЯВАЩ КОНСКИ БАЛСАМ 500 мл
ПЮРВИТАЛ BIOENHANCER PRO капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Отглеждане на лимон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Пилешко филе с лайм и чесън