Пилешко филе в карамелен сос със сусам, чесън и грейпфрут

Необходими продукти:
- 2 пилешки филета
- 1/2 грейпфрут
- 2 скилидки чесън
- шепа сусам
- 50 грама краве масло
- 4 супени лъжици кафява захар
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпечете сусамовите семена в сух тиган, докато потъмнеят.
Нарежете филето на парчета с големина по ваша преценка и ги изпържете до желаната готовност.
Обелете грейпфрута, отстранете белите ципи от резените.
Направете карамел, като разтопите маслото (може да използвате малко повече от посоченото количество) в малка тенджера, добавете кафявата захар (нейното количество също може да регулирате според консистенцията на сместа) и нека кристалчетата се разтопят, доколкото това е възможно да се случи в мазнината. Налейте сока, изцеден от един резен грейпфрут и продължете да варите, като разбърквате. След добавянето на плодовата течност, сосът ще бъде по-еднороден.
Щом започне да наподобява мед, в него сложете останалите парчета от цитруса, които преди това сте нарязали. Затоплете малко карамела и тогава добавете в него намачканите скилидки чесън. Варете в продължение на 5 минути.
Полейте пилешкото със соса, поръсете със семената и поднесете ястието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пиле със зеленчуци, булгур и чътни от кориандър
Коментари към Пилешко филе в карамелен сос със сусам, чесън и грейпфрут