Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с лук, гъби и винен сос

Пилешко с лук, гъби и винен сос

от 18 фев 2019г.
Пилешко с лук, гъби и винен сос - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 1/2 килограм пилешко месо по избор (с кожа)
  • сол
  • 1 чаена чаша сушена манатарка
  • 1 чаена чаша вряла вода
  • 1 супена лъжица масло от гроздови семки
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 250 грама гъби печурки
  • 50 милилитра червен вермут
  • 2 чаени чаши нарязан на ситно лук
  • 1 малък морков, настърган
  • 3 чаени чаши обелени и нарязани домати
  • 1 супена лъжица доматена паста (концентрат)
  • 1 чаена чаша сухо червено вино
  • 1 щипка лют пипер на люспи
  • 3 супени лъжици микс свежи зелени подправки - магданоз, мащерка, чубрица и др.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170 градуса.

Пилешкото месо подсушете и го подправете със сол.

Манатарките покрийте с гореща вода и оставете да се накиснат, докато омекнат.

Извадете гъбите и ги изстискайте от водата, след това ги нарежете на ситно и оставете настрана.

Прецедете течността от гъбите през цедка и я запазете.

Затоплете двата видео масла в тенджера с дебело дъно и изпържете в сгорещената мазнина пилешкото месо, докато покафенее. Извадете го в чиния и отлейте мазнината от съда (запазете съвсем малко).

Печурките запържете до златисто, като към тях прибавите манатарките и вермута. Гответе, докато течността се изпари и прехвърлете в чиния.

Запържете лука в същата тенджера (ако има нужда добавете мазнина), подправете с малко сол. Когато омекне добавете моркова и разбъркайте, сложете доматите, доматената паста, лютивия пипер, виното и водата от накиснатите гъби. Разбъркайте и оставете да заври.

Разбъркайте пресните подправки с гъбите и върнете в тенджерата при лука. Добавете пилешкото месо, както и всичко сокове, които са се отделили от него в съда. Гответе за 1 час докато месото се свари напълно, а сосът сгъсти.

Сервирайте с качамак или картофено пюре.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:
  • Глювайн - оригиналната рецепта! Глювайн - оригиналната рецепта!
  • Ябълково вино Ябълково вино
  • Карамелизиран лук с масло и вино Карамелизиран лук с масло и вино
  • Греяно вино с джинджифил, мед и канела Греяно вино с джинджифил, мед и канела
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
12.99лв. / 6.64 €

FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ
8.90лв. / 4.55 €

FUN WINE ОТВАРАЧКА / ЗАТВАРАЧКА ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ КЕНОВЕ

ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
30.99лв. / 15.84 €

ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.

НАУ ФУДС МЕГА РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 120
105.00лв. / 53.69 €

НАУ ФУДС МЕГА РЕСВЕРАТРОЛ капсули 200 мг * 120

Коментари към Пилешко с лук, гъби и винен сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилешко с лук, гъби и винен сос
    www.framar.bg 
    на 18 December 2025 в 22:49
    Коментирайте "Пилешко с лук, гъби и винен сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Бяло вино – ползи и вреди за здравето
  • Мандраке, Мандрагора
  • Лечебен ефект на алкохолните напитки
  • Силата на червеното вино
  • Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
  • Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Глювайн - оригиналната рецепта!
  • Винен и СПА комплекс „Старосел“, село Старосел
  • Свински пържоли с гъби и лук на тиган
  • Пържени пилешки трътки с подправки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдатаТерапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при простудни заболяванияБилки и билкови рецепти при простудни заболявания

Билки и билкови рецепти при простудни заболявания

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяванеРискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

от 18 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 8 дни, 9 часа и 49 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 48 дни, 11 часа и 46 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РУЖА И ЕВКАЛИПТ пастили * 90 SANCT BERNHARD

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС ШОКО МУС 75 г * 12 FITSPO

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС БИСКВИТА И КРЕМ 75 г * 12 FITSPO

ФИБРИ ФЮЖЪН ДЕЙЛИ капсули * 150 NATURE'S WAY

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE pH 5.5 ОСВЕЖАВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 16:35:39

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: Мира Радева от 18 дек 2025г. в 16:02:01

СОТАХЕКСАЛ таблетки 80 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:46:00

ТРИПТОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:45:11

КСИЗАЛ таблетки 5 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:44:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival