Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки рулца с ориз, бели гъби и лук

Пилешки рулца с ориз, бели гъби и лук

Пилешки рулца с ориз, бели гъби и лук  - изображение

Необходими продукти:

  • 4 броя пилешки гърди
  • 300 грама бели гъби (пресни или замразени)
  • 300 грама сварен ориз
  • глава кромид лук
  • по 1/2 връзка копър или магданоз
  • 4 супени лъжици олио
  • 250 милилитра пилешки бульон
  • подправки (сол, черен пипер)

гъби

Начин на приготвяне:

Измитото и подсушено филе разрежете на три части по дължина. От изрезките сварете бульон (300 милилитра).

пилешко филе

Подправете с черен пипер и сол пилешкото, покрийте с найлоново фолио и начукайте.

Накълцайте ситно лука, изпържете го в една супена лъжица олио и тогава добавете нарязаните гъби.

гъби

Приготвяйте сместа на умерен огън (като разбърквате) в продължение на 10 минути (докато се изпари течността). Подправете.

Комбинирайте с предварително сварения ориз и разбъркайте.

ориз

Следват зелените подправки, отново разбъркайте и плънката за рулцата е готова.

магданоз

Върху всяко парче пилешко сложете по една пълна супена лъжица от гъбено-оризовата комбинация. Навийте рулца, закрепете ги с клечки за зъби или завържете с подходяща връв.

пилешки гърди

Запържете от всички страни до зачервяване.

пилешко филе

Подредете ги в тава, залейте с 250 милилитра от бульона и изпечете за 35-40 минути в загрята до 180 градуса фурна.

пилешко филе

Поднесете ги горещи или топли.

пилешко филе

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти