Пилешки рулца с ориз, бели гъби и лук

Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 300 грама бели гъби (пресни или замразени)
- 300 грама сварен ориз
- глава кромид лук
- по 1/2 връзка копър или магданоз
- 4 супени лъжици олио
- 250 милилитра пилешки бульон
- подправки (сол, черен пипер)
Начин на приготвяне:
Измитото и подсушено филе разрежете на три части по дължина. От изрезките сварете бульон (300 милилитра).
Подправете с черен пипер и сол пилешкото, покрийте с найлоново фолио и начукайте.
Накълцайте ситно лука, изпържете го в една супена лъжица олио и тогава добавете нарязаните гъби.
Приготвяйте сместа на умерен огън (като разбърквате) в продължение на 10 минути (докато се изпари течността). Подправете.
Комбинирайте с предварително сварения ориз и разбъркайте.
Следват зелените подправки, отново разбъркайте и плънката за рулцата е готова.
Върху всяко парче пилешко сложете по една пълна супена лъжица от гъбено-оризовата комбинация. Навийте рулца, закрепете ги с клечки за зъби или завържете с подходяща връв.
Запържете от всички страни до зачервяване.
Подредете ги в тава, залейте с 250 милилитра от бульона и изпечете за 35-40 минути в загрята до 180 градуса фурна.
Поднесете ги горещи или топли.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе с мед и горчица
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки рулца с ориз, бели гъби и лук