Пилешки рулца със спанак, сирена, чесън и орехи
Необходими продукти:
пилешки гърди
пилешки бутчета без кост
спанак
сирене
кашкавал
лук
чесън
орехи
магданоз, босилек
черен и червен пипер, сол
зехтин/олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го задушете, спанака попарете или и него задушете. Смесете лука, спанака, чесъна, магданоза (и/или босилека) и орехите. Сиренето и кашкавала настържете, овкусете ги със сол и пипер, но имайте предвид, че те може и да са солени, съобразете се с това. Добавете сирената към спаначената комбинация.
Начукайте месото, подправете го на вкус и върху всяко парче сложете по 1 - 2 супени лъжици от получената плънка. Оформете рулца, навивайки месото и затваряйки плънката в него.
Завържете ги и изпържете в тенджера или тиган с дебело дъно на умерена температура до образуването на златиста коричка.
След това затворете съда с капак, намалете котлона и задушете до готовност.
Остава само да махнете конеца и да поднесете вкусните пилешки рулца.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки рулца със спанак, сирена, чесън и орехи