Пилешки рулца от тесто със зелен лук и бекон
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши накъсано сварено пилешко месо
- 1/2 чаена чаша ситно нарязан зелен лук
- 1/2 чаена чаша ситно нарязан бекон
- 150 грама настъргана моцарела
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 1 супена лъжица сладка горчица
- 30 грама краве масло
за тестото
- 500 грама брашно
- 5 грама суха мая
- 10 грама захар
- 15 грама сол
- 60 грама разтопено масло
- 250 милилитра топла вода
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото като смесите брашното с маята, а към водата прибавите солта, захарта и маслото. Комбинирайте двете смеси и направете меко тесто. Изчакайте да втаса и разделете на части.
Разточете правоъгълна кора и по средата й сложете пилешкото месо, зеления лук, бекона, моцарелата и разпределете сметаната и горчицата.
Завийте на руло и разрежете по дължина.
Загрейте маслото в тиган и запържете рулцата и от двете страни по 2-3 минути всяка. Подредете в чиния и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.mantitlement.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешки рулца от тесто със зелен лук и бекон