Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс
Необходими продукти:
- 500 грама пилешка кайма
- 200 грама извара
- 50 милилитра готварска сметана или прясно мляко
- 1 яйце
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 3 супени лъжици нарязан копър
- сол и смлян черен пипер на вкус
- 100-150 грама корнфлейкс
- 2-4 супени лъжици растително олио
Начин на приготвяне:
Смесете пилешката кайма и изварата, налейте млякото (или сметаната), добавете яйцето, наситнените лук, копър и чесън, подправете със смлян черен пипер и сол.
Омесете добре всичко и с влажни ръце оформете малки кюфтета от каймата. Оваляйте ги в корнфлейкс (ако е много едър, смелете или начупете с ръце).
Сгорещете няколко лъжици растително олио в тиган и изпържете кюфтенцата на несилен огън за по пет минути от всяка страна.
Когато се образува апетитна коричка, може да ги поднесете, а като гарнитура предложете картофено пюре.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Пуешки кюфтета с праз и чесън
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пилешки кюфтета със зеленчуци и кашкавал
- Пилешки кюфтета с ябълка и кафява захар
Коментари към Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс