Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс

Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс

Пилешки кюфтета с извара и панировка от корнфлейкс - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешка кайма
  • 200 грама извара
  • 50 милилитра готварска сметана или прясно мляко
  • 1 яйце
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици нарязан копър
  • сол и смлян черен пипер на вкус
  • 100-150 грама корнфлейкс
  • 2-4 супени лъжици растително олио

 

Начин на приготвяне:

Смесете пилешката кайма и изварата, налейте млякото (или сметаната), добавете яйцето, наситнените лук, копър и чесън, подправете със смлян черен пипер и сол.

Омесете добре всичко и с влажни ръце оформете малки кюфтета от каймата. Оваляйте ги в корнфлейкс (ако е много едър, смелете или начупете с ръце).

Сгорещете няколко лъжици растително олио в тиган и изпържете кюфтенцата на несилен огън за по пет минути от всяка страна.

Когато се образува апетитна коричка, може да ги поднесете, а като гарнитура предложете картофено пюре.

кюфтета


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлХранене при...ДиетиНовиниАнкети