Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки крилца със зелен лук и лимон

Пилешки крилца със зелен лук и лимон

Пилешки крилца със зелен лук и лимон - изображение

Богато овкусени крилца с хрупкава коричка и цитрусов сос - ястие точно за уикенда. Придружете ги с чаша хубаво вино, препечен хляб и им се насладете!

Необходими продукти:

  • 800 грама пилешки крилца с кожата
  • 1 супена лъжица рапично масло/олио
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 глава чесън - необелена
  • 2 скилидки чесън - пресовани
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 цял лайм
  • 1 супена лъжица соев сос
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Започнете с овкусяването на месото със сол и черен пипер.

Загрейте рапичното масло в дълбок тиган на средна степен на котлона. След като мазнината се е стоплила, сложете крилцата с външната страна надолу в тигана и гответе 8-10 минути. Обърнете и запържете за още 4-6 минути.

Междувременно нарежете на ситно 2 стръка от зеления лук и оставете настрана.

Разрежете главата чесън напречно през средата. Сложете двете половинки в тигана при пилето. Прибавете останалия лук, без да го режете. Подправете със сол и черен пипер, и гответе, докато омекне и леко покафенее (3 минути). Добавете смачканите скилидки чесън и разбъркайте. Пържете около минута, чесънът не трябва да прегаря.

По желание може да оставите половинките чесън в ястието или да ги отстраните.

Налейте в тигана лимоновия сок, соевия сос и 1 чаена чаша вода. Задушете под капак за около 15-20 минути, докато пилешкото месо напълно се сготви, а сосът се редуцира и остане 1/3 от течността.

Поръсете с нарязания зелен лук и настържете кората на един лайм в ястието, а самият плод разрежете на четвъртинки и поднесете.

Добър апетит!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: cooking.nytimes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти