Пилешки бутчета с лук и гъби в бира

Необходими продукти:
4 средни пилешки бутчета
4 парчета пилешки гърди с кожа (около 150 грама всяко)
8 средни глави лук
100 грама бекон
100 грама гъби
2 супени лъжици растително олио
1/2 литър тъмна бира
1 супена лъжица нишесте
сол, черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете филето, бутчетата и обелените глави лук разрежете на две.
Гъбите, бекона и филето нарежете на парчета.
Нагорещете олиото и в него запържете бутчетата, извадете ги в чиния.
В останалата мазнина изпържете бекона с лука, прибавете гъбите и нека всичко се приготвя в продължение на 1 - 2 минути, като разбърквате. След това налейте 200 милилитра от бирата, добавете бутчетата и задушете за половин час. Докато продуктите се задушават, периодично наливайте и останалата бира.
След 30 минути прибавете пилешкото филе и оставете ястието на котлона за още 15 минути.
В сока, образувал се при задушаването, сложете нишестето, което първо сте разтворили в 2 супени лъжици студена вода.
Поднесете със зеленчуци и магданоз или зелен лук.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Панирани гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Кичурка
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Задушени гъби в бира и масло
- Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко
Коментари към Пилешки бутчета с лук и гъби в бира