Пикантно масло с джинджифил, чесън и мащерка
Необходими продукти:
200 грама масло
30 грама пресен джинджифил
1 люта чушка
1-2 щипки сол
1-2 щипки смлян черен пипер
1 скилидка чесън
10 грама прясна мащерка

Начин на приготвяне:
Измийте мащерката, подсушете и отделете само листенцата.

Обелете джинджифила и го настържете ситно. Чесъна нарежете.

Лютата чушка измийте, подсушете, разрежете на две по дължина и почистете от семената. Измийте под студена течаща вода. След това нарежете и нея на ситно.

Към размекнатото масло прибавете всички подготвени продукти, по щипка сол и смлян черен пипер. Разбъркайте старателно.

Получената смес сложете върху найлоново фолио и увийте, завързвайки краищата.

Приберете маслото в хладилника за ден, когато вече ще може да намажете филия с него.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ЧАЙ ИМУН БЕЪР 160 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Какво лекува мащерката
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Масло от чесън - ползи и употреба
Коментари към Пикантно масло с джинджифил, чесън и мащерка