Пикантни скариди с чесън и магданоз

Необходими продукти:
- 340 грама малки или средно големи скариди, почистени
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 2 скилидки чесън, цели и необелени
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер на люспи
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер
- сокът от 1/2 лимон
- 1 чаена лъжичка фина морска сол
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Поръсете скаридите със солта и ги оставете да престоят 10 минути.
- Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете чесъна и червения пипер на люспи, разбъркайте и сотирайте за не повече от 30 секунди.
- Добавете скаридите и бъркайте непрекъснато в продължение на 2 минути.
- Поръсете с червения пипер, лимоновия сок, солта и черния пипер и гответе още 1 минута.
- Поднесете скаридите топли, поръсени с нарязания пресен магданоз.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАРЛИЦИН КАРДИО таблетки 350 мг * 90 NATURE'S WAY
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА СЪРЦЕ капсули * 100
КОМПЛЕКС КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ХИДОКАР капсули * 60 SPN
БИОХЕРБА ТИНКТУРА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА + ЖЕЛЯЗО 100 мл
НУТРИКОСТ ЧЕСЪН капсули * 240
НовИМУННА ФОРМУЛА капсули * 30 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ползите за здравето от консумацията на черен чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Пилешко филе в сос от мед, горчица и чесън
Коментари към Пикантни скариди с чесън и магданоз