Пикантни пържени кюфтета с Айоли сос

Необходими продукти:
за кюфтетата:
- 500 грама кайма смес
- 1 ситно нарязана глава лук
- 3 яйца
- 1 филийка стар хляб
- 2 чаени лъжички горчица
- 2 скилидки чесън
- 1 супена лъжица нарязан ситно магданоз
- 2 супени лъжици доматена паста
- 1 супена лъжица мащерка
- 1 супена лъжица розмарин
- сол и черен пипер на вкус
за соса:
- 1 жълтък (със стайна температура)
- 2 скилидки чесън, нарязани ситно
- сок от половин лимон
- зехтин и сол на вкус
- 30 грама галета
Начин на приготвяне:
Пригответе първо Айоли соса: в каната на блендер сложете жълтъка и добавете зехтин. Пасирайте до получаването на майонеза и подправете със солта, чесъна, лимоновия сок и галетата. Разбийте още веднъж до получаването на гъста хомогенна смес.
Пресипете соса в купичка и го охладете. В купа добавете всички изброени съставки за кюфтетата. Накиснете и отцедете хляба от водата и прибавете към каймата. Омесете я ръчно или използвайте миксер с приставки за тесто.
Охладете за час и разделете на части. Оформете кюфтетата и ги изпържете в сгорещено олио и от двете страни. Поднесете топли с гарнитура по избор и вече охладения сос Айоли.
Добър апетит!
Източник: thegirllovestoeat.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спаначени кюфтенца със сирене крема
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Ливанско кибе с ароматна плънка
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Сочни бирени кюфтенца с кашкавал
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Телешки кюфтета с боб в доматен сос
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
Коментари към Пикантни пържени кюфтета с Айоли сос