Пикантни броколи с кашу на тиган
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица олио от рапица (или слънчогледово)
- 2 стръка зелен пролетен лук, нарязани
- 2 накълцани на ситно скилидки чесън
- 1 чаена лъжица фино настърган корен джинджифил
- 500 грама броколи
- 1/4 чаена чаша сурови ядки кашу
- 2 супени лъжици сос тамари
- щипка люспи лют пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнината и изпържете пролетния лук. Когато омекне, сложете чесъна и джинджифила. Разбъркайте и след 30 секунди добавете броколите. Следват ядките кашу (натрошени), соса и пикантния пипер. Пържете около 3-5 минути, докато броколите станат яркозелени и хрупкави. Не ги пресготвяйте, защото вкусът им ще се влоши. Ако е необходимо, добавете 1/4 чаена чаша вода и задушете цветчетата броколи.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО СЕМЕНА ОТ БРОКОЛИ ЗА ПОКЪЛВАНЕ 100 г
ХАЙЪР НЕЙЧЪР УАЙС УОМЪН - МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
БРОКОЛИ капсули * 60 SANCT BERNHARD
Безплатна доставка за България!ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
РУМИ ИЛИЕВА БИО МАСЛО СБОГОМ, СУХИ РЪЦЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия
- Броколите могат да предпазят белите дробове от увреждане
- Сметанови броколи с гъби и пармезан
- Броколи в хрупкава панировка
- Салата от краставици с броколи, царевица и семена
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
Коментари към Пикантни броколи с кашу на тиган