Пикантни броколи с кашу на тиган

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица олио от рапица (или слънчогледово)
- 2 стръка зелен пролетен лук, нарязани
- 2 накълцани на ситно скилидки чесън
- 1 чаена лъжица фино настърган корен джинджифил
- 500 грама броколи
- 1/4 чаена чаша сурови ядки кашу
- 2 супени лъжици сос тамари
- щипка люспи лют пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете мазнината и изпържете пролетния лук. Когато омекне, сложете чесъна и джинджифила. Разбъркайте и след 30 секунди добавете броколите. Следват ядките кашу (натрошени), соса и пикантния пипер. Пържете около 3-5 минути, докато броколите станат яркозелени и хрупкави. Не ги пресготвяйте, защото вкусът им ще се влоши. Ако е необходимо, добавете 1/4 чаена чаша вода и задушете цветчетата броколи.
Източник:
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИОМИН таблетки 450 мг * 120
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ТОРН CRUCERA-SGS СУЛФОРАФАН капсули * 60
Безплатна доставка за България!СУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
БИОХЕРБА СУЛФОРАФАН ОТ БРОКОЛИ + СЕЛЕН капсули * 60
НовВИРАЛ ПРОТЕКТ капсули * 30 ХЕРБАМЕДИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Броколи в хрупкава панировка
- Салата от краставици с броколи, царевица и семена
- Бяла пица с броколи, гъби и млечен сос със сирена
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
- Сметанови броколи с гъби и пармезан
- Броколи с лук и яйца на фурна
Коментари към Пикантни броколи с кашу на тиган