Пикантни агнешки ребърца на фурна
Необходими продукти:
агнешки ребърца
червен лют пипер или лютивка
стрък босилек
картофи
тиквички
Начин на приготвяне:
Натрийте ребърцата с червения пипер, посолете на вкус. Обелете картофите (може да ги оставите цели, освен ако не са огромни), сложете ги в подходящ съд, сложете сол и отгоре подредете ребрата. Най-важното е да не забравите за босилека - стръка скрийте под ребърцата, за да може ароматът му да достигне до всички продукти. Прибавете и нарязани тиквички, за да се получи сочно ястие.
Загрейте фурната до 150 градуса и поставете съда в нея. Нека всичко се задушава в продължение на 2 часа. Към края на приготвянето увеличете градусите до 250 за около 10 - 15 минути, за да се запекат ребърцата.
Добър апетит!
Коментари към Пикантни агнешки ребърца на фурна