Агнешки ребърца с лук и чесън в бяло вино
Необходими продукти:
1 - 1,5 килограма агнешки ребърца
2 - 3 глави лук
2 - 3 скилидки чесън
1 чаена чаша сухо бяло вино
копър, босилек, джоджен, магданоз - по избор и на вкус
1 чаена лъжица смлян черен пипер
сол на вкус
растително олио
Начин на приготвяне:
Измийте ребърцата (изберете такива с повече месо по тях), подсушете ги и разделете на порции по 3 - 4 ребра.
Сгорещете олио в тиган и ги изпържете до образуването на червеникава коричка. След това ги прехвърлете в широка тенджера.
Нарежете лука на кубчета, чесъна на ситно и ги изпържете до омекване на лука. Прибавете в съда с ребърцата, налейте бялото вино и нека всичко се задушава на слаб огън, докато виното се изпари почти напълно. Разбърквайте периодично, за да не загорят ребърцата.
Ако течността се изпари, а те са още сурови, налейте още малко вино или гореща вода. 10 минути преди да свалите от котлона, овкусете със сол и черен пипер, добавете нарязаните зелени подправки.
Ребърцата са готови, когато месото започне да се отделя лесно от костта).
Количеството джоджен трябва да е два пъти по-малко в сравнение с останалите зелени подправки.
Поднесете ястието горещо, а за гарнитура може да предложите картофено пюре и салата от домати и краставици.
Добър апетит!
Коментари към Агнешки ребърца с лук и чесън в бяло вино