Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Рецепти за агнешки ребра с ориз

Рецепти за агнешки ребра с ориз

от 24 окт 2017г., обновено на 21 апр 2021г.
Автор: Chef Framar
Рецепти за агнешки ребра с ориз - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Агнешките ребърца могат да се приготвят по най-различни начини като винаги се получават вкусни ястия. Предлагаме ви да ги сготвите с ориз, за което ви даваме няколко рецепти.

Агнешки ребърца с ориз и кисело зеле

Необходими продукти:

  • 1 килограм агнешки ребърца
  • 1 чаена чаша попарен с вряща вода дългозърнест ориз
  • 300 грама нарязано кисело зеле
  • 3 супени лъжици сос Сацебели
  • 3 необелени скилидки чесън
  • 2 супени лъжици зехтин
  • смлян чили пипер, готова подправка за агнешко месо, черен пипер и сол

Начин на приготвяне

В малка купа смесете 3 супени лъжици подправка за агнешко със зехтина. С ароматната мазнина намажете ребрата, които преди това разрежете на порции.

Оставете ги да престоят 10 минути на стайна температура и тогава запечете в силно нагорещен съд по 1-2 минути от всяка страна.

След това прехвърлете в тенджера с дебело дъно половината от ребрата, подсолете ги малко, поръсете с черен и чили пипер и покрийте с половината от накълцаното кисело зеле. Следват отново ребра и останалото зеле.

Изсипете попарените оризови зърна, върху тях разпределете соса Сацебели, подправете с пипер, сол и сложете чесновите скилидки цели и необелени в ориза.

Залейте продуктите с вода, която да ги покрива с около сантиметър.

Задушете ребърцата с ориза и зелето на слаб огън. Приблизителното време е 40 минути.

Агнешки ребра с ориз и розмарин

Необходими продукти:

  • 600 грама агнешки ребра
  • 250 грама ориз
  • 1 глава кромид лук
  • 1 морков
  • 1/2 супена лъжица розмарин
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
  • 50 милилитра олио

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на порции и сложете в тиган с нагорещеното олио. Пържете на силен огън до образуването на златиста коричка, след което добавете нарязания на полукръгчета лук, едно настъргания морков и гответе на средна температура около 7-10 минути. Тогава прибавете розмарина, ориза и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер, налейте вода или бульон, като количеството на течността трябва да бъде толкова, колкото да покрие напълно ориза. Задушете всичко за около 25 минути и ястието е готово.

Агнешки ребра с ориз и зеленчуци

Необходими продукти:

  • 12-13 агнешки ребърца с дължина около 7-9 сантиметра всяко
  • 3 големи моркова
  • 2 глави лук
  • 1 стрък праз лук
  • 1 сладка червена чушка
  • 1 чаена чаша ориз
  • 2 супени лъжици зехтин
  • пилешки бульон или вода
  • 3-4 зърна карамфил
  • шепа семена копър
  • 3-4 стръка мащерка
  • 1 чаена лъжица сушени кисели ягодоплодни (вишни, червени боровинки или други)
  • лют червен пипер, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Сгорещете зехтина и в него изпържете семената копър. Лука и праза нарежете на полукръгчета, тях също изпържете в мазнината и прибавете ситно нарязаните моркови и червена чушка. Подправете със сол и пипер.

Когато зеленчуците са готови, преминете към приготвянето на ребрата. Първо ги измийте и подсушете, след което сложете в съда при зеленчуците, като добавите още 1 лъжица зехтин. Разбъркайте продуктите и ги пържете в продължение на 3-4 минути. Друг вариант е да изпържите отделно ребърцата и тогава да ги смесите със зеленчуците.

Към получената смес прибавете стръкчетата мащерка, зърната карамфил, сушените плодове и овкусете с лют червен пипер, черен пипер и сол. Разбъркайте и налейте врящата вода или бульон. Течността трябва да покрие напълно всички продукти в съда.

Гответе месото със зеленчуците на слаб огън в продължение на 40-60 минути при леко отворен капак на съда.

След това прибавете ориза, разбъркайте добре всичко, затворете съда с капак и гответе ястието още 12-13 минути, като на 7-8 минута след добавянето на ориза отново разбъркайте. В края на термичната обработка няма да има вода в съда, оризът ще бъде влажен, но не напълно готов (в средата ще е леко твърд). Покрийте тенджерата с кърпа и оставете така за около 15 минути. След това оризът ще е готов, а агнешките ребърца ще са станали невероятно нежни.

Най-добре е ястието да се консумира веднага, за да не се налага да се затопля по-късно, което може да се отрази на вкуса му.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Рецепти за агнешко на скара Рецепти за агнешко на скара
  • Агнешки ребърца с лук и чесън в бяло вино Агнешки ребърца с лук и чесън в бяло вино
  • Агнешки ребърца с лук Агнешки ребърца с лук
  • Пикантни агнешки ребърца на фурна Пикантни агнешки ребърца на фурна
5.0/5 1 оценка

Коментари към Рецепти за агнешки ребра с ориз

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Рецепти за агнешки ребра с ориз
    www.framar.bg 
    на 15 July 2025 в 23:22
    Коментирайте "Рецепти за агнешки ребра с ориз"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Рецепти за агнешко на скара
  • Агнешки ребърца с лук и чесън в бяло вино
  • Агнешки ребърца на фурна с домати, картофи и кашкавал
  • Агнешки ребра с чесън в хрупкава коричка от пармезан
  • Пикантни агнешки ребърца на фурна
  • Агнешки ребърца с лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2120 дни, 7 часа и 35 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2233 дни, 11 часа и 46 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 4 дни, 13 часа и 26 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 6 дни, 13 часа и 3 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 11 дни, 11 часа и 23 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 18 дни, 7 часа и 33 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПАНТЕНОЛ СТИК ЗА УСТНИ SPF 15 4.5 г

АЛАЙВ КОМПЛЕКТ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY + МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY

БИОХЕРБА ТЕРМОГЕНЕН КОМПЛЕКС + ХОЛИН капсули * 60

БИОХЕРБА СУПЕР СТРЕС - B КОМПЛЕКС + ВИТАМИН C капсули * 100

МАТИСЪН КИСЕЛИНЕН БАЛАНС таблетки * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КСИМЕБАК филмирани таблетки 200 мг * 14

Коментар на: Кресна от 15 юли 2025г. в 16:31:05

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Коментар на: Стела от 15 юли 2025г. в 15:20:12

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Коментар на: Стела от 15 юли 2025г. в 15:18:06

ЛИЦЕРОЛ унгвент 70 мл PHYTO LIFE

Коментар на: Мирела от 15 юли 2025г. в 15:15:37

БИОХЕРБА ДЕМИР БОЗАН + ТИАМИН капсули 240 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 юли 2025г. в 14:27:44
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival