Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешки ребърца с ориз и кисело зеле

Агнешки ребърца с ориз и кисело зеле

Агнешки ребърца с ориз и кисело зеле - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм агнешки ребърца
  • 1 чаена чаша попарен с вряща вода дългозърнест ориз
  • 300 грама нарязано кисело зеле
  • 3 супени лъжици сос Сацебели
  • 3 необелени скилидки чесън
  • 2 супени лъжици зехтин
  • смлян чили пипер, готова подправка за агнешко месо, черен пипер и сол


Начин на приготвяне:

В малка купа смесете 3 супени лъжици подправка за агнешко със зехтина. С ароматната мазнина намажете ребрата, които преди това разделете на порции.

Оставете ги да престоят 10 минути на стайна температура и тогава запечете в силно нагорещен съд по 1-2 минути от всяка страна.

агнешки ребра

След това прехвърлете в тенджера с дебело дъно половината от ребрата, подсолете ги малко, поръсете със смлени черен и чили пипер и покрийте с половината от накълцаното кисело зеле. Следват отново ребра и останалото зеле.

кисело зеле

Засипете с попарените оризови зърна, върху тях разпределете соса Сацебели, подправете с пипер, сол и сложете чесновите скилидки цели и необелени в ориза.

сос

Залейте продуктите с вода, която да ги покрива с около сантиметър.

ориз

Задушете ребърцата с ориза и зелето на слаб огън. Приблизителното време е 40 минути.

ребра


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nyam.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимки