Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешки ребра с чесън в хрупкава коричка от пармезан

Агнешки ребра с чесън в хрупкава коричка от пармезан

от 14 апр 2016г., обновено на 28 дек 2018г.
Агнешки ребра с чесън в хрупкава коричка от пармезан - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

2 парчета агнешки ребра (с по 8 ребърца всяко)
1,5 чаена чаша галета
2 скилидки чесън
1/2 чаена чаша нарязан босилек
1/4 чаена чаша нарязан розмарин
3/4 чаена чаша настърган пармезан
2 супени лъжици дижонска горчица
4 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете агнешкото от мазнините, като оставите съвсем малко от тях. Натрийте го със сол и смлян черен пипер, след което оставете да престои 40 минути в хладилник. Когато извадите месото, нека се стопли до стайна температура.

Смесете чесъна, босилека, розмарина, горчицата и настъргания пармезан в съда на кухненски робот. Разбийте до еднородност, като наливате по малко от зехтина. Накрая добавете галетата и разбийте още няколко пъти.

Загрейте фурната до 230 градуса.

Сгорещете зехтин в тиган и в него запържете ребрата от двете страни по 2 минути, като първо поставите с мазната страна надолу.

След това нанесете ароматната смес върху ребрата (слоят да бъде около 1-1,5 сантиметра, притиснете го с пръсти към месото). Сложете агнешкото в тава и поставете във фурната до готовност.

След това извадете и оставете да "си почине" за 10 минути преди да поднесете.

Добър апетит!

Снимки: hulinaria.com

Още по темата:
  • Рецепти за агнешки ребра с ориз Рецепти за агнешки ребра с ориз
  • Агнешки ребърца с лук и чесън в бяло вино Агнешки ребърца с лук и чесън в бяло вино
  • Агнешки ребърца с лук Агнешки ребърца с лук
  • Пикантни агнешки ребърца на фурна Пикантни агнешки ребърца на фурна
5.0/5 1 оценка

Коментари към Агнешки ребра с чесън в хрупкава коричка от пармезан

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Агнешки ребра с чесън в хрупкава коричка от пармезан
    www.framar.bg 
    на 03 July 2025 в 09:46
    Коментирайте "Агнешки ребра с чесън в хрупкава коричка от пармезан"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Рецепти за агнешки ребра с ориз
  • Агнешки ребърца с лук и чесън в бяло вино
  • Рецепти за агнешко на скара
  • Агнешки ребърца на фурна с домати, картофи и кашкавал
  • Пикантни агнешки ребърца на фурна
  • Агнешки ребърца с лук
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2107 дни, 17 часа и 59 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2220 дни, 22 часа и 9 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 5 дни, 17 часа и 56 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 7 дни, 10 часа и 38 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 19 дни, 17 часа и 29 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 20 дни, 30 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БЯЛ РАВНЕЦ таблетки * 120 ТОШКОВ

ПЮР НУТРИШЪН КАНДИДА КОМПЛЕКС капсули * 60

БОЧКО ЗАЩИТНО МЛЯКО ПРОТИВ УХАПВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ 100 мл

РЕНЮБИОМ БАЦИЛУС капсули * 30

ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ ВИТИС ДЖУНИЪР 6+

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 21:34:27

ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС 10 мл

Коментар на: В12 от 02 юли 2025г. в 20:39:41

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 20:27:07

БАНЕОЦИН маз 20 г

Коментар на: DOBROMIR SIMOV от 02 юли 2025г. в 19:34:48

АМОКСИКЛАВ филмирани таблетки 875 мг / 125 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 юли 2025г. в 17:28:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival