Агнешки ребра с чесън в хрупкава коричка от пармезан
Необходими продукти:
2 парчета агнешки ребра (с по 8 ребърца всяко)
1,5 чаена чаша галета
2 скилидки чесън
1/2 чаена чаша нарязан босилек
1/4 чаена чаша нарязан розмарин
3/4 чаена чаша настърган пармезан
2 супени лъжици дижонска горчица
4 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете агнешкото от мазнините, като оставите съвсем малко от тях. Натрийте го със сол и смлян черен пипер, след което оставете да престои 40 минути в хладилник. Когато извадите месото, нека се стопли до стайна температура.
Смесете чесъна, босилека, розмарина, горчицата и настъргания пармезан в съда на кухненски робот. Разбийте до еднородност, като наливате по малко от зехтина. Накрая добавете галетата и разбийте още няколко пъти.
Загрейте фурната до 230 градуса.
Сгорещете зехтин в тиган и в него запържете ребрата от двете страни по 2 минути, като първо поставите с мазната страна надолу.
След това нанесете ароматната смес върху ребрата (слоят да бъде около 1-1,5 сантиметра, притиснете го с пръсти към месото). Сложете агнешкото в тава и поставете във фурната до готовност.
След това извадете и оставете да "си почине" за 10 минути преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: hulinaria.com
Коментари към Агнешки ребра с чесън в хрупкава коричка от пармезан