Пикантна супа от пащърнак с ябълки
Необходими продукти:
- по 1/2 чаена лъжица кимион, кориандър, кардамонени семена
- 2 супени лъжици зехтин
- 40 грама масло
- 1 глава лук, накълцан
- 1 скилидка чесън, намачкан
- 3 сантиметра джинджифил, настърган
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена лъжица гарам масала
- 2 ябълки
- 500 грама пащърнак, обелен и нарязан
- 3 супени чаши пилешки бульон
- 1 супена лъжица захар
- крем фрайче за сервиране
- магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Кимиона, кориандъра и кардамона запечете в сух тиган, докато отпуснат аромата си. Прехвърлете в хаванче и намачкайте.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин и 20 грама масло в тиган. Изпържете в него лука с щедра щипка сол за 4-5 минути, докато омекне. Добавете чесъна, джинджифила, куркумата, гарам масалата и подправките.
Обелете и нарежете една ябълка, добавете я в тигана заедно с пащърнака, бульона и 1/2 чаена чаша вода. Оставете да заври и след това намалете до ниска температура, за да къкри под капак 40-45 минути, докато пащърнакът омекне напълно.
Свалете от котлона и блендирайте супата.
Втората ябълка нарежете на тънки филийки. Загрейте останалата 1 супена лъжица зехтин и 20 грама масло в тиган. Добавете захарта и когато се стопи, изпържете резените ябълка - да се карамелизират за 1 минута, докато станат златисти.
Сервирайте крем супата с няколко резена карамелизирана ябълка, поръсете с магданоз и добавете крем фрайче за завършек (може да го замените със сметана).
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Бяла супа с карфиол, царевица, сирене и бекон
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от червено цвекло с моркови и картофи
- Постна крем супа от карфиол, кокосово мляко и кашу
- Супа от кисели краставички с копър
- Крем супа от грах
- Крем супа от картофи, грах и мента
- Лека зеленчукова супа с ориз
Коментари към Пикантна супа от пащърнак с ябълки