Пикантна рибена чорба с джинджифил и соев сос
Необходими продукти:
450 грама филе от бяла риба
2 чаени лъжици царевично нишесте
1,2 литра пилешки бульон
2 супени лъжици соев сос
2 чаени лъжици ориз оцет или бяло вино
2 чаени лъжици червен винен оцет
2 чаени лъжици ситно нарязан джинджифил
2 супени лъжици зелен лук (също ситно нарязан)
1 чаена лъжица лют сос
1 чаена лъжица соево масло
1 белтък
2 чаени лъжици сол
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете рибата от кожата, нарежете я на малки парченца (около 2 - 2,5 см). Към тях добавете белтъка, сусамовото масло, царевичното брашно, сол и черен пипер. Оставете за минимум 20 минути в хладилника. Налейте бульона в подходящ съд и поставете на котлона на слаб огън. Прибавете соевия сос, бялото вино, джинджифила и лука. Оставете за кратко на слаб огън, прибавете рибата и разбъркайте внимателно. Когато филето побелее, изключете котлона. Подправете с лютия сос и червения оцет. Разпределете чорбата в купички и поръсете с кориандър или магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Бистра супа с морски дарове
- Рибена супа със сметана
- Супа от сьомга с картофи и сметана
- Супа от копърка с ориз и картофи
- Рибена супа с ориз и картофи
- Крем супа от броколи със сьомга
- Рибена супа с червена къри паста
- Рибена супа с гъби
- Крем супа от сьомга с картофи и лук
- Супа от треска със сметана и картофи
Коментари към Пикантна рибена чорба с джинджифил и соев сос