Печен карфиол с чесън и лимон
Необходими продукти:
1 глава карфиол
5 скилидки чесън
1 лимон
6 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте цветното зеле, подсушете го и разделете на "букетчета", които подредете в подходяща тава.
Обелете скилидките чесън, намачкайте ги с помощта на преса и ги смесете със зехтина.
Изцедете сока от цитруса, половината от кората му настържете.
Поръсете карфиола с кората, полейте със сока и прибавете чесновия зехтин.
Разбъркайте и изпечете във фурната за около 30 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
Снимка: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Пържен карфиол по корейски
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут
Коментари към Печен карфиол с чесън и лимон