Печен карфиол с чесън и лимон

Необходими продукти:
1 глава карфиол
5 скилидки чесън
1 лимон
6 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте цветното зеле, подсушете го и разделете на "букетчета", които подредете в подходяща тава.
Обелете скилидките чесън, намачкайте ги с помощта на преса и ги смесете със зехтина.
Изцедете сока от цитруса, половината от кората му настържете.
Поръсете карфиола с кората, полейте със сока и прибавете чесновия зехтин.
Разбъркайте и изпечете във фурната за около 30 минути при 200 градуса.
Добър апетит!
Снимка: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиолени филийки за сандвичи
- Паниран карфиол с къри
- Домашен ориз от карфиол
- Цветно зеле, карфиол
Коментари към Печен карфиол с чесън и лимон