Печен карфиол с наденица и чедър

Необходими продукти:
- 1 голяма глава карфиол, накъсана на розички
- 1 чаена лъжица подправка каджун
- 1-2 супени лъжици нарязан свеж магданоз
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 средна глава лук, нарязана на ситно
- 340 грама пушена наденичка (нарязана на кръгчета)
- 1 или 1 1/2 чаена чаша чедър или кашкавал - едро настъргани
Начин на приготвяне:
Вземете правоъгълна тава и я намажете с олио, масло, зехтин или може да напръскате с готварски спрей.
В голяма купа сложете карфиола, добавете подправките (прибавете сол, ако подправката каджун не е солена) и оставете настрана.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган и изпържете наденицата с лука, докато покафенее.
Прехвърлете лука и наденицата при карфиола и разбъркайте. Изсипете в тавата и печете 25-30 минути на 220 градуса, до готовност на карфиола. По време на печенето разбъркайте карфиола с наденичките 1-2 пъти, за да се изпече зеленчукът равномерно.
Поръсете с настъргания чедър и върнете във фурната за 3-4 минути, за да се разтопи кашкавалът.
Сервирайте ястието топло.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Карфиол с нахут и соев сос
- Цветно зеле, карфиол
- Салата Табуле с карфиол
- Пържен карфиол по корейски
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Карфиол с гъби и целина
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Карфиол с печени зеленчуци, нахут и сирене фета
- Подлютен печен карфиол с куркума
Коментари към Печен карфиол с наденица и чедър