Печен карфиол с наденица и чедър
Необходими продукти:
- 1 голяма глава карфиол, накъсана на розички
- 1 чаена лъжица подправка каджун
- 1-2 супени лъжици нарязан свеж магданоз
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 средна глава лук, нарязана на ситно
- 340 грама пушена наденичка (нарязана на кръгчета)
- 1 или 1 1/2 чаена чаша чедър или кашкавал - едро настъргани
Начин на приготвяне:
Вземете правоъгълна тава и я намажете с олио, масло, зехтин или може да напръскате с готварски спрей.
В голяма купа сложете карфиола, добавете подправките (прибавете сол, ако подправката каджун не е солена) и оставете настрана.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган и изпържете наденицата с лука, докато покафенее.
Прехвърлете лука и наденицата при карфиола и разбъркайте. Изсипете в тавата и печете 25-30 минути на 220 градуса, до готовност на карфиола. По време на печенето разбъркайте карфиола с наденичките 1-2 пъти, за да се изпече зеленчукът равномерно.
Поръсете с настъргания чедър и върнете във фурната за 3-4 минути, за да се разтопи кашкавалът.
Сервирайте ястието топло.
Източник:
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Салата Табуле с карфиол
- Цветно зеле с картофи, пилешко и чесън в ръкав
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Салата табуле с печен карфиол
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Хапки от карфиол с фета и лук
- Карфиол с четири вида гъби
- Запечен карфиол със сирена и бекон
Коментари към Печен карфиол с наденица и чедър