Печен зелен боб под хрупкава коричка с пържен лук
Необходими продукти:
- 1 килограм зелен боб
- 250 грама печурки
- 1/2 лук, нарязан на ситно
- 1/4 чаена чаша масло
- 3 супени лъжици брашно
- 3 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша сухо бяло вино
- 1 1/2 чаена чаша сметана
- настърган пармезан
- 2 чаени лъжици сос Уорчестър
- 3 супени лъжици галета
за лука:
- 4 глави лук
- 1 чаена чаша брашно
- олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на пръстени. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете на маслена баня за около 3-4 минути, докато станат златисти и хрупкави. Отцедете върху хартия и подправете със сол и пипер.
Загрейте фурната на 175 градуса.
Зеления боб запарете в подсолена вода за около 4-5 минути. Прехвърлете го във вода с ледени кубчета, за да го охладите възможно най-бързо, по този начин ще запазите свежия му зелен цвят. Отцедете и подсушете.
Задушете гъбите и половин глава лук в малко зехтин за около 10 минути, докато покафенеят. Добавете брашното, разбъркайте, след това сложете чесъна и гответе 1 минута. Внимателно сипете виното, като разбърквате, за да се разтвори брашното в него. Минута по-късно сложете сметаната, а след 3-4 минути, когато сосът започне да ври, свалете от котлона и добавете 1/3 чаена чаша пармезан и соса Уорчестър.
Потопете зеления боб в соса и разбъркайте. Изсипете в подходяща тава и поръсете с още пармезан и галетата. Накрая сложете изпържения лук и печете 25-30 минути, докато ястието придобие златиста и хрупкава коричка.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Зелен фасул с лук, домати и чесън
- Зелен и жълт боб с чесън и лимон
- Пастет от зелен боб и грах
- Салата от зелен фасул с яйца и чесън
- Салата със зелен боб, риба тон и яйца
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Салата от зелен фасул с моркови
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
Коментари към Печен зелен боб под хрупкава коричка с пържен лук