Печено цвекло с пикантен сос
Необходими продукти:
- 500 грама обелено и нарязано червено цвекло
- 3/4 чаена чаша олио
- 2 сушени люти чушки
- 2 скилидки чесън, обелени и разполовени
- 1/4 чаена чаша оцет шери
- сол на вкус
- 4 шепи зеленолистни като кейл, листа от цвекло, манголд и др.
- 50 грама козе сирене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете патладжана в тава, полейте с малко от олиото и посолете. Опечете под фолио за 30-45 минути. След това свалете фолиото и печете още 10 минути, за да се карамелизира от захарите, които естествено се съдържат в зеленчука.
Междувременно останалата мазнина сгорещете в тиган и изпържете чесъна в нея. Добавете чушките и пържете 30 секунди, докато се препържат. Свалете от котлона.
Смелете чушките с чесъна, добавете оцета и посолете.
Бланширайте зеленолистните зеленчуци за 2-3 минути в подсолена гореща вода. Отцедете ги и сложете в чиния. Отгоре поставете цвеклото, полейте с лютия сос и поръсете с козе сирене.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО капсули 500 мг * 100 NATURE'S WAY
ПРОМОБЕТА - ЛИЦИЙ капсули * 60
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ ЦВЕКЛО 1000 мл
ЛИБИДО ТЕРАПИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!БОНБОНИ ПЛОДОВИ + ВИТ. А, С И Е ЗА ДЕЦА SANCT BERNHARD
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пречистете черния си дроб със сок от червено цвекло
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Боядисайте косата си червена с домашна боя
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Отстранете камъните в жлъчката със сок от цвекло
- Червено цвекло
- Как да варим червеното цвекло, за да запази витамините си?
- Боядисайте старата покривка с натурални багрила
- Червеното цвекло - природно средство срещу запек
- Срещу анемия консумирайте листа от червено цвекло
Коментари към Печено цвекло с пикантен сос