Печено цвекло, гъби и тиквички с киноа
Необходими продукти:
- 3 средни глави цвекло, нарязани и обелени
- 1 малка тиквичка, нарязана
- 1 чаена чаша разполовени дребни печурки
- 2 чаени чаши вода
- 1 чаена чаша червена или бяла киноа, накисната и отцедена
- 1/2 чаена чаша бял винен оцет
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица свеж магданоз
- 1 чаена лъжица свеж розмарин
- 1 чаена лъжица свеж риган
- 1 чаена лъжица дижонска горчица
- 1 скилидка чесън, накълцана на много ситно
- 30 грама козе сирене
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Леко намазнете тава и подредете резените цвекло в нея, намазнете и тях с малко мазнина по избор. Покрийте с фолио и печете за 25 минути. Махнете фолиото, добавете тиквичките и гъбите, подправете със сол и пипер и допечете без покритие за 10-15 минути, докато зеленчуците са готови.
Междувременно водата и киноата сложете в касерола и подправете. Сварете я за 15 минути, ако е необходимо я прецедете. Оставете да се охлади.
Комбинирайте оцета, зехтина, подправките, горчицата и чесъна в буркан, който разклатете енергично, за да получите дресинга.
С него полейте зеленчуците и разбъркайте. Сервирайте върху киноата, а накрая поръсете с козе сирене.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Киноа - как се консумира и защо е полезна за здравето
- Огретен с карфиол, киноа и наденички
- Безглутенова диета
- Бургер със зеленчуци, кюфте от киноа и сос
- Киноа
- Палачинки от киноа с малиново сладко
- Палачинки от киноа
- Млечна каша от киноа с орехи и мед
- Зеленчукова салата с киноа, стафиди и бадеми
- Каша от чиа и киноа
Коментари към Печено цвекло, гъби и тиквички с киноа