Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Печено цвекло, гъби и тиквички с киноа

Печено цвекло, гъби и тиквички с киноа

Печено цвекло, гъби и тиквички с киноа - изображение

Необходими продукти:

  • 3 средни глави цвекло, нарязани и обелени
  • 1 малка тиквичка, нарязана
  • 1 чаена чаша разполовени дребни печурки
  • 2 чаени чаши вода
  • 1 чаена чаша червена или бяла киноа, накисната и отцедена
  • 1/2 чаена чаша бял винен оцет
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица свеж магданоз
  • 1 чаена лъжица свеж розмарин
  • 1 чаена лъжица свеж риган
  • 1 чаена лъжица дижонска горчица
  • 1 скилидка чесън, накълцана на много ситно
  • 30 грама козе сирене

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Леко намазнете тава и подредете резените цвекло в нея, намазнете и тях с малко мазнина по избор. Покрийте с фолио и печете за 25 минути. Махнете фолиото, добавете тиквичките и гъбите, подправете със сол и пипер и допечете без покритие за 10-15 минути, докато зеленчуците са готови.

Междувременно водата и киноата сложете в касерола и подправете. Сварете я за 15 минути, ако е необходимо я прецедете. Оставете да се охлади.

Комбинирайте оцета, зехтина, подправките, горчицата и чесъна в буркан, който разклатете енергично, за да получите дресинга.

С него полейте зеленчуците и разбъркайте. Сервирайте върху киноата, а накрая поръсете с козе сирене.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАлт. медицинаЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ЛеченияБотаника