Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печено брюкселско зеле със сирена

Печено брюкселско зеле със сирена

Печено брюкселско зеле със сирена - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм брюкселско зеле
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • 1 чаена лъжица нарязана мащерка
  • сол и черен пипер
  • 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200 градуса и застелете тава с хартия за печене. Пригответе купа с леденостудена вода.

Бланширайте брюкселското зеле във вряща подсолена вода за 10 минути. Прехвърлете го в студената вода, след това изцедете.

Сложете зелето в тавата и го полейте със зехтин и подправете с чесън и мащерка. С дъното на чаша смачкайте всяка зелка, за да станат плоски.

Подправете ги със сол и черен пипер, поръсете с моцарела и пармезан.

Печете ги за 20 минути, докато станат хрупкави.

Гарнирайте ги с магданоз и сервирайте топли.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноБотаника