Печени ябълки с плънка от рикота, орехи, мед и канела
Необходими продукти:
- 6 ябълки (едри)
- 300-350 грама рикота
- 50 грама орехови ядки
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
- 2 супени лъжици течен мед (най-добре да използвате липов)
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесете в купа рикотата със смлените орехи (оставете малко от ядките за украса).
Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Издълбайте сърцевината със семената на плодовете, напълнете ги със сладката смес и подредете в тава, в която налейте малко вода.
Поставете във фурната и нека се пекат в продължение на 35-40 минути.
Когато плодовият десерт се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.
В плънката може да добавите още стафиди и/или макови семена.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЯБЪЛКОВИ ФИБРИ 200 г
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA БАЛСАМ ЗА КОСА С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Лечебната комбинация от мед, ябълков оцет и чесън
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Магданозено смути с банани и ябълки
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
Коментари към Печени ябълки с плънка от рикота, орехи, мед и канела