Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Печени ябълки с плънка от рикота, орехи, мед и канела

Печени ябълки с плънка от рикота, орехи, мед и канела

Печени ябълки с плънка от рикота, орехи, мед и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 6 ябълки (едри)
  • 300-350 грама рикота
  • 50 грама орехови ядки
  • 1/2 чаена лъжица смляна канела
  • 2 супени лъжици течен мед (най-добре да използвате липов)
  • пудра захар

 

Начин на приготвяне:

Смесете в купа рикотата със смлените орехи (оставете малко от ядките за украса).

Включете фурната да загрява при 180 градуса.

Издълбайте сърцевината със семената на плодовете, напълнете ги със сладката смес и подредете в тава, в която налейте малко вода.

Поставете във фурната и нека се пекат в продължение на 35-40 минути.

Когато плодовият десерт се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.

В плънката може да добавите още стафиди и/или макови семена.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edinstvennaya.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлАлт. медицинаЛюбопитноДиетиСнимкиБотаника