Печени ябълки с плънка от рикота, орехи, мед и канела

Необходими продукти:
- 6 ябълки (едри)
- 300-350 грама рикота
- 50 грама орехови ядки
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
- 2 супени лъжици течен мед (най-добре да използвате липов)
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесете в купа рикотата със смлените орехи (оставете малко от ядките за украса).
Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Издълбайте сърцевината със семената на плодовете, напълнете ги със сладката смес и подредете в тава, в която налейте малко вода.
Поставете във фурната и нека се пекат в продължение на 35-40 минути.
Когато плодовият десерт се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.
В плънката може да добавите още стафиди и/или макови семена.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САНАВИТА ЖИЗНЕНОСТ И ЕНЕРГИЯ (ФОРМУЛА ЗА ДЕЦА) саше 10 мл * 12
АЛОКСИ БАЛСАМ ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 300 мл
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОФИЧИНА ТОСКАНА ПОЧИСТВАЩ - БАЛАНСИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ЯБЪЛКА И МЕНТА 50 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ХИПОХОНДРИЯ
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълка
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Ябълков десерт със стафиди и орехи
- Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела
- Сок от ябълки
Коментари към Печени ябълки с плънка от рикота, орехи, мед и канела