Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Печени ябълки с лешници и шоколад във вино

Печени ябълки с лешници и шоколад във вино

Печени ябълки с лешници и шоколад във вино - изображение

Необходими продукти:

  • 6 големи ябълки
  • 50 грама кристална захар
  • 50 грама масло
  • 2 чаени лъжици настъргана кора на лимон
  • 100 грама натрошени лешници
  • 50 грама черен шоколад
  • 350 милилитра сладко червено вино
  • ментови листенца и пудра захар за украса


Начин на приготвяне:

Измийте добре ябълките, отрежете дъното и горната им част, с лъжица отстранете сърцевината и малко от месестата част. Работете внимателно, за да не повредите стените на плодовите чашки, които ще се образуват.

Смесете три супени лъжици от захарта с маслото, лимоновата кора, натрошените шоколад и лешници. Разбъркайте и с тази вкусна комбинация напълнете ябълките.

Подмажете тава с масло и в нея подредете плодовете и ги залейте със 175 милилитра от виното. Затворете ги с отрязаните капачета и добавете в другата половина от виното.

Поръсете ябълките с останалата захар и ги поставете в загрята до 190 градуса фурна, като периодично поливайте с виното в тавата.

След 45 минути десертът ще бъде готов. Поднесете го топъл с украса от ментови листенца и пудра захар. Полейте с винения сос.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ezka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноЛайфстайлДиетиСнимкиБотаника