Печени ябълки с лешници и шоколад във вино
Необходими продукти:
- 6 големи ябълки
- 50 грама кристална захар
- 50 грама масло
- 2 чаени лъжици настъргана кора на лимон
- 100 грама натрошени лешници
- 50 грама черен шоколад
- 350 милилитра сладко червено вино
- ментови листенца и пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
Измийте добре ябълките, отрежете дъното и горната им част, с лъжица отстранете сърцевината и малко от месестата част. Работете внимателно, за да не повредите стените на плодовите чашки, които ще се образуват.
Смесете три супени лъжици от захарта с маслото, лимоновата кора, натрошените шоколад и лешници. Разбъркайте и с тази вкусна комбинация напълнете ябълките.
Подмажете тава с масло и в нея подредете плодовете и ги залейте със 175 милилитра от виното. Затворете ги с отрязаните капачета и добавете в другата половина от виното.
Поръсете ябълките с останалата захар и ги поставете в загрята до 190 градуса фурна, като периодично поливайте с виното в тавата.
След 45 минути десертът ще бъде готов. Поднесете го топъл с украса от ментови листенца и пудра захар. Полейте с винения сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ezka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТО MILLESIME ШАМПОАН ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ЦВЕТА 200 мл.
БИОФИЧИНА ТОСКАНА ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ С ЯБЪЛКА И МЕНТА 60 мл
ЛА РИВ ДЕТСКИ ПАРФЮМ 44 CATS PILOU 75 мл
ГАНЧЕВ СОК ЯБЪЛКИ И ЧЕРЕШИ 750 мл
БИСПОЛ СВЕЩ В ЧАША С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА sn71s-20
ХИП БИО ПЮРЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ С ЯБЪЛКА 125 г 4203
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Ябълка
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Ябълковият оцет като средство за отслабване
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Ябълков оцет
Коментари към Печени ябълки с лешници и шоколад във вино