Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Печени ябълки с извара, орехи и карамелен сос

Печени ябълки с извара, орехи и карамелен сос

Печени ябълки с извара, орехи и карамелен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама ябълки
  • 200 грама орехови ядки
  • 10 грама канела
  • 300 грама извара
  • 2 белтъка
  • 200 грама пудра захар
  • 200 грама гроздови зърна за украса


За карамеления сос:

  • 100 милилитра вода
  • 50 милилитра течна сметана
  • 3 супени лъжици сухо мляко
  • 5 супени лъжици захар

 

Начин на приготвяне:

Ябълките измийте и отстранете сърцевината им с подходящ нож, като запазите плодовете цели. Изрежете и част от вътрешността им, за да има повече място за пълнежа.

В отворите разпределете счуканите орехи. Белтъците разбийте с пудрата захар, докато станат пухкави. Изварата смелете с блендер, за да бъде по-фина. Добавете към нея канелата, белтъчената пяна и разбъркайте.

Със сместа напълнете ябълките и ги поставете във фурната, включена на ниска температура. Щом се запекат, поръсете ги с пудра захар.

Направете карамеления сос, комбинирайки в подходящ съд водата, течната сметана, сухото мляко и захарта. Поставете върху котлона и сварете на слаб огън, като разбърквате.

Полейте готовите ябълки с течната сладост, украсете с гроздови зърна и се насладете на десерта.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakyhne.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноЛайфстайлДиетиСнимкиБотаника