Печени ябълки с извара, орехи и карамелен сос
Необходими продукти:
- 500 грама ябълки
- 200 грама орехови ядки
- 10 грама канела
- 300 грама извара
- 2 белтъка
- 200 грама пудра захар
- 200 грама гроздови зърна за украса
За карамеления сос:
- 100 милилитра вода
- 50 милилитра течна сметана
- 3 супени лъжици сухо мляко
- 5 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Ябълките измийте и отстранете сърцевината им с подходящ нож, като запазите плодовете цели. Изрежете и част от вътрешността им, за да има повече място за пълнежа.
В отворите разпределете счуканите орехи. Белтъците разбийте с пудрата захар, докато станат пухкави. Изварата смелете с блендер, за да бъде по-фина. Добавете към нея канелата, белтъчената пяна и разбъркайте.
Със сместа напълнете ябълките и ги поставете във фурната, включена на ниска температура. Щом се запекат, поръсете ги с пудра захар.
Направете карамеления сос, комбинирайки в подходящ съд водата, течната сметана, сухото мляко и захарта. Поставете върху котлона и сварете на слаб огън, като разбърквате.
Полейте готовите ябълки с течната сладост, украсете с гроздови зърна и се насладете на десерта.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakyhne.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER BOUQUET 6 ВИДА * 5
ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълков сладкиш с грис
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Лечебната комбинация от мед, ябълков оцет и чесън
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
Коментари към Печени ябълки с извара, орехи и карамелен сос