Печени чеснови картофи с подправки и пармезан
Необходими продукти:
- 500 грама пресни картофи
- 3 супени лъжици зехтин
- 1-2 щипки сол
- 1-2 пресовани скилидки чесън
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 100 грама настърган пармезан
за дипа:
- супена лъжица заквасена сметана
- 1 чаена лъжичка крема сирене
- няколко стръка магданоз
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измивате, подсушавате и нарязвате картофите по дължина.
Слагате ги в купа, добавяте зехтин, чесън, сол, нарязан магданоз, пармезан и разбърквате. Изсипвате овкусените картофи в застлана с лист пергамент тавичка и запичате в загрята на 200 градуса фурна до златиста коричка.
Соса пригответе като миксирате всички съставки и разбъркате до хомогенност. Поднесете картофите, гарнирани с млечния дип.
Добър апетит!
Източник: www.lecremedelacrumb.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картоф
Коментари към Печени чеснови картофи с подправки и пармезан